BMW M3 E92 ataca cursa de 24 de ore de la Nurburgring

bmwm3gt41BMW va introduce în cursa de 24 ore de la Nurburgring de anul acesta (23-24 mai) un M3 E92 care va concura la clasa GT4. Piloţii vor fi starurile BMW din WTCC (Campionatul Mondial de Turisme), adică Augusto Farfus, Jorg Muller şi Andy Priaulx. Echipa nu va fi una de uzină, maşina concurând pentru echipa Schubert Motorsports, în parteneriat cu revista germană Sport Auto, care va pune la volanul M3-ului şi doi jurnalişti.

Deşi nu suntem reprezentaţi de o echipă de uzină la cursa din acest an, programul nostru Customer Racing face ca fanii noştri să vadă multe BMW-uri de curse şi mulţi piloţi de-ai noştri„, a declarat boss-ul BMW Motorsport, Mario Theissen. „Vom fi interesaţi în mod special de cum va merge BMW-ul M3 GT4, mai ales că Jorg Muller şi Andy Priaulx sunt doi foşti câştigători ai cursei„, a adăugat Theissen.

BMW are un palmares bogat la cursa de anduranţă de la Nurburgring: 114 victorii, din care 18 la general, şi 8 duble (locul 1 şi 2). Jorg Muller şi Andy Priaulx au triumfat în cursa de 24 de ore în 2004, respectiv 2005, fiecare la volanul unui BMW M3 GTR. Aşa că, dacă aveţi drum prin Germania în mai, merită să faceţi o oprire la Nurburgring.

Foto: BMW

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Un comentariu la „BMW M3 E92 ataca cursa de 24 de ore de la Nurburgring”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.