BMW M3 E92 ataca cursa de 24 de ore de la Nurburgring

bmwm3gt41BMW va introduce în cursa de 24 ore de la Nurburgring de anul acesta (23-24 mai) un M3 E92 care va concura la clasa GT4. Piloţii vor fi starurile BMW din WTCC (Campionatul Mondial de Turisme), adică Augusto Farfus, Jorg Muller şi Andy Priaulx. Echipa nu va fi una de uzină, maşina concurând pentru echipa Schubert Motorsports, în parteneriat cu revista germană Sport Auto, care va pune la volanul M3-ului şi doi jurnalişti.

Deşi nu suntem reprezentaţi de o echipă de uzină la cursa din acest an, programul nostru Customer Racing face ca fanii noştri să vadă multe BMW-uri de curse şi mulţi piloţi de-ai noştri„, a declarat boss-ul BMW Motorsport, Mario Theissen. „Vom fi interesaţi în mod special de cum va merge BMW-ul M3 GT4, mai ales că Jorg Muller şi Andy Priaulx sunt doi foşti câştigători ai cursei„, a adăugat Theissen.

BMW are un palmares bogat la cursa de anduranţă de la Nurburgring: 114 victorii, din care 18 la general, şi 8 duble (locul 1 şi 2). Jorg Muller şi Andy Priaulx au triumfat în cursa de 24 de ore în 2004, respectiv 2005, fiecare la volanul unui BMW M3 GTR. Aşa că, dacă aveţi drum prin Germania în mai, merită să faceţi o oprire la Nurburgring.

Foto: BMW

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Un comentariu la „BMW M3 E92 ataca cursa de 24 de ore de la Nurburgring”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.