A nins pentru prima oara in Bucureşti in 2009. Dezastru…

traficŞi a nins. Şi a fost haos. În toată ţara. Dar mai ales în Bucureşti. Trec peste faptul că autorităţile au fost nepregătite, doar ne-am obişnuit cu asta. Azi am făcut într-o oră şi 45 de minute un traseu care în mod normal se face în 30-45 de minute (în traficul de zi cu zi). Mă refer la Str. Jiului – Piaţa Presei – Arcul de Triumf – Calea Dorobanţilor – Piaţa Lahovari. Aveam de ales între a merge pe jos (variantă care a picat din start pentru că sînt răcit şi nu am curajul lui Dani), a lua autobuzul (exclus din acelaşi motiv, plus aglomeraţia infernală) şi a merge cu maşina.

Am ales ultima variantă, m-am înarmat cu mult calm şi am plecat la drum. Ce am observat?

– Şoferi care nu ştiu să meargă pe drum alunecos. Fie că merg prea încet, îngreunînd traficul, fie că au acelaşi comportament ca pe asfalt uscat. Am văzut inconştienţi care făceau slalom de pe o bandă pe alta, fără să-şi dea seama că şoferul căruia îi tăiau calea poate să fie surprins şi să nu mai aibă loc să oprească.

– „Băieţaşi” cu BMW-uri Seria 3 care abia se tîrau şi mergeau în zig-zag. Deh, tracţiunea spate combinată cu cauciucuri de vară „chele” plus zăpadă pe şosea. Un vis.

– Mulţi, foarte mulţi şoferi fără cauciucuri de iarnă. OK, ştiu că sînt puţini cărora le mai dă mîna în ziua de azi să mai cheltuie 8-10 milioane pe un set de pneuri de iarnă, dar măcar lăsaţi maşina acasă fraţilor atunci cînd ninge. Nu e mai bine aşa decât să provocaţi un accident?

– SUV-uri triumfătoare în traficul din Bucureşti. Priviţi-i zilele astea pe şoferii de SUV-uri şi veţi vedea că sunt mai mândri decât de obicei. Chiar dacă mulţi dintre ei n-au auzit de cauciucuri de iarnă.

– Nici un poliţist care să dirijeze traficul, deşi la intersecţia Căii Dorobanţilor cu Şos. Ştefan cel Mare am stat douăzeci de minute până am reuşit să traversez.

PS: Părinţii mei au plecat la ora 12:30 de la Piaţa Romană spre Buzău. La ora 16:30 au reuşit să iasă din Bucureşti, iar la ora 21:45 au reuşit să ajungă acasă. Mai e ceva de spus când într-o ţară europeană, la prima ninsoare, faci 110 kilometri în peste nouă ore?

Foto: Realitatea.net

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.