Alain Prost, pilot pe Dacia 4×4!

alain_prostProbabil că nu aţi auzit până acum de Trofeul Andros. E un campionat organizat în Franţa în fiecare iarnă, în care se concurează pe gheaţă, cu maşini special pregătite. Ştirea pentru noi este că la ediţia din această iarnă va participa şi Dacia, cu un model 4×4, pe care îl va pilota nimeni altul decât cvadruplul campion mondial de Formula 1 Alain Prost.

Despre ce model e vorba? Nu se precizează, dar în mod cert va fi o maşină dotată cu tracţiune integrală, ocazie bună pentru Dacia de a testa în condiţii de competiţie sistemul 4×4 al viitorului SUV. Cel mai probabil în competiţie va fi folosită o caroserie de Logan cu tehnică de SUV pe dedesubt.

Asta dacă Dacia nu va alege să prezinte chiar SUV-ul cu această ocazie. Cert este că Dacia va avea şanse mari să câştige Trofeul Andros, beneficiind de serviciile lui Alain Prost, campionul ultimelor două sezoane. Mai ales că maşina va fi pregătită de Tork Engineering, aceeaşi echipă care a dezvoltat Megane Trophy sau Toyota Auris, modelul cu care Prost a câştigat titlul în ultimul sezon.

Nici rivalii nu sunt de neglijat însă: Skoda îl va avea pilot pe Olivier Panis, un alt fost protagonist al curselor de Formula 1. Prima etapă va avea loc pe 5 decembrie, la Val de Thorens, în Alpi.

Foto: www.tropheeandros.com

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Un comentariu la „Alain Prost, pilot pe Dacia 4×4!”

  1. Pingback: Auto-blog.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.