Alain Prost, pilot pe Dacia 4×4!

alain_prostProbabil că nu aţi auzit până acum de Trofeul Andros. E un campionat organizat în Franţa în fiecare iarnă, în care se concurează pe gheaţă, cu maşini special pregătite. Ştirea pentru noi este că la ediţia din această iarnă va participa şi Dacia, cu un model 4×4, pe care îl va pilota nimeni altul decât cvadruplul campion mondial de Formula 1 Alain Prost.

Despre ce model e vorba? Nu se precizează, dar în mod cert va fi o maşină dotată cu tracţiune integrală, ocazie bună pentru Dacia de a testa în condiţii de competiţie sistemul 4×4 al viitorului SUV. Cel mai probabil în competiţie va fi folosită o caroserie de Logan cu tehnică de SUV pe dedesubt.

Asta dacă Dacia nu va alege să prezinte chiar SUV-ul cu această ocazie. Cert este că Dacia va avea şanse mari să câştige Trofeul Andros, beneficiind de serviciile lui Alain Prost, campionul ultimelor două sezoane. Mai ales că maşina va fi pregătită de Tork Engineering, aceeaşi echipă care a dezvoltat Megane Trophy sau Toyota Auris, modelul cu care Prost a câştigat titlul în ultimul sezon.

Nici rivalii nu sunt de neglijat însă: Skoda îl va avea pilot pe Olivier Panis, un alt fost protagonist al curselor de Formula 1. Prima etapă va avea loc pe 5 decembrie, la Val de Thorens, în Alpi.

Foto: www.tropheeandros.com

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Un comentariu la „Alain Prost, pilot pe Dacia 4×4!”

  1. Pingback: Auto-blog.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.