(Alfa) Romeo si Giulietta…

AlfaRomeoGiulietta_01Mult-aşteptatul urmaş al lui Alfa Romeo 147 nu se va numi Milano, aşa cum era stabilit, ci Giulietta, omagiu adus modelului sportiv cu acelaşi nume produs de constructorul italian în perioada 1954-1965. Alfa Romeo a prezentat deja primele fotografii ale noului model, aşa că haideţi să-l descoperim.

Un MiTo mai mare

După cum arătau şi pozele-spion din vară, designul Giuliettei este influenţat clar de mezinul MiTo, dar vine ca o continuare firească a lui 147: avem inconfundabila grilă triunghiulară a radiatorului, dar şi mânerele portierelor din spate disimulate în montantul C. Acestea din urmă, împreună cu decupajul geamurilor laterale, dau maşinii un aer sportiv, de coupe.

În schimb, farurile sunt inspirate de cele ale supercar-ului 8C Competizione. Partea posterioară inspiră şi ea sportivitate, această impresie fiind dată de luneta de mici dimensiuni, înclinată şi decupată în formă de „V” în partea de jos, dar şi de cele două evacuări cromate, amplasate în extremităţi.

Faţă de 147, Giulietta este mai voluminoasă: are 4,35 metri lungime, 1,80 metri lăţime şi 1,46 metri înălţime, ampatamentul fiind de 2,63 metri. Această creştere în gabarit se traduce printr-un spaţiu interior mai mare ca la 147,  portbagajul având, de asemenea, un volum sporit (350 litri, cu 60 litri mai mult decât la 147).

Motoare cu puteri între 105 şi 170 CP

Realizată pe aceeaşi platformă cu Fiat Bravo şi Lancia Delta, Giulietta va fi disponibilă la lansare cu două propulsoare pe benzină, de 120 (1,4 litri) şi 170 cai-putere (1,4 litri MultiAir), dar şi cu două diesel-uri, de 105 (1,6 litri) şi 170 cai-putere (2,o litri). La fel ca Mito, noul model compact Alfa Romeo beneficiază de dispozitivul „Alfa DNA”, care variază răspunsul motorului, asistarea direcţiei sau funcţionarea controlului tracţiunii sau a ESP-ului, existând trei programe: normal, sport şi iarnă. Toate propulsoarele beneficiază de sistemul Stop&Start.

Fanii sportivelor Alfa nu trebuie să dispere, pentru că va exista mai târziu şi un model de peste 200 cai-putere. Acesta se va numi „Quadrifoglio Verde” şi va fi propulsat de un motor turbo de 1,7 litri şi 235 cai-putere. Pe străzi, Alfa Romeo Giulietta îşi va face apariţia în România în toamna anului viitor.

Foto: Alfa Romeo

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

4 comentarii la „(Alfa) Romeo si Giulietta…”

  1. Farurile nu sunt inspirate de la MiTo, ci de la 8C… toata partea frontala mai bine zis. Superba masina…

  2. Va fi un turbo de 1,75 litri si 235 cai-putere. Incepand cu modelul MiTo, versiunile GTA si-au schimbat numele in „Quadrifoglio Verde”

  3. superba masina. sunt curios ce motorizare va avea versiunea urmasa alui Alfa Romeo 147 GTA

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.