Anca Boagiu promite 532 kilometri de autostrada pana in 2014

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat într-un interviu acordat Reuters că în România se vor constru 532 kilometri de autostradă în următorii trei ani.

„Suntem în poziţia de a lansa în acest an licitaţii pentru 288,7 kilometri de autostradă”, a spus ministrul. „Execuţia acestora va dura doi ani şi jumătate, iar valoarea totală este de 2,5 miliarde de euro. Alţi 243 kilometri de autostradă sunt deja în lucru, majoritatea având termen limită anul viitor”, a adăugat aceasta.

Boagiu a mai spus că România se va orienta anul viitor către proiecte de infrastructură susţinute de UE, în timp ce Autostrada Transilvania va fi lăsată în plan secund. „Obiectivul nostru este să concentrăm 70-80 la sută din bugetul de anul viitor pentru a cofinanţa proiecte finanţate de Uniunea Europeană sau de instituţii financiare internaţionale”, a declarat ministrul pentru Reuters.

Citeşte articolul integral pe Ziare.com


Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

4 comentarii la „Anca Boagiu promite 532 kilometri de autostrada pana in 2014”

  1. ATENTIE DOAMNA MINISTRU,CA ACEA DEFECTIUNE LA TRENUL IN CARE ERATI D_VOASTRA ERA UN COMPLOT FACUT DEC UN JURNALIST AI TELEVIZIUNILOR REALITATEA SI ANTENA 3,ASA CA MARE ATENTIE SI NU VA LASATI PACALITI,,,MARIAN DIN ITALIA

  2. De ce lasati Autostrada Transilvania la urma? Nu e normal sa terminati ce ati inceput? Ori este mai departe de Bucuresti si nu va intereseaza?
    Romania ar trebui sa mai si finalizeze nu numai sa inceapa…asa ramanem coada Europei!
    Ce parere aveti doamna Ministru.
    Eu am incredere in femei si va mai dau credit! Astept cu incredere o decizie pozitiva in privinta Autostrazii Transilva!

    Angela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.