Asa arata noul Volvo S60!

volvo60_1Volvo a prezentat primele fotografii oficiale ale noului model S60, programat pentru anul viitor. Berlina medie suedeză o va înlocui pe cea actuală, aflată în producţie încă din 2001.

Noul S60 se inspiră din conceptul cu acelaşi nume, prezentat în ianuarie la Salonul Auto de la Detroit. Spre deosebire de concept însă, modelul de serie are montant central, iar portierele din spate se deschid în mod convenţional. După cum se poate vedea din fotografii, noul Volvo are o parte frontală asemănătoare celor mai noi modele ale gamei: C30, C70 sau XC60. Nu există încă imagini cu partea posterioară, însă e de aşteptat ca aceasta să se asemene cu cea a navei-amiral S80.

Ca şi până acum, S60 se va bate cu tripleta germană Audi A4, BMW Seria 3 şi Mercedes-Benz Clasa C, dar şi cu Lexus IS. Pentru a putea rivaliza cu acestea, Volvo va dota noul model cu sisteme revoluţionare, cum ar fi cel de detecţia a pietonilor. Acesta poate detecta prezenţa unei persoane în faţa maşinii şi poate frâna automat dacă şoferul nu reacţionează la timp.

Sistemul lucrează doar la viteze inferioare de 20 km/h şi este o evoluţie a celui denumit „City Safety”, prezent pe XC60, sistem care detectează obstacole staţionare sau în mişcare, dar nu pietoni. Mai multe detalii despre noul S60 vor apărea pe măsură ce se apropie lansarea maşinii, în martie 2010 la Geneva. Producţia va debuta în vara anului viitor la fabrica Volvo din Ghent (Belgia).

Foto: Volvo

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.