Asa arata noul Volvo S60!

volvo60_1Volvo a prezentat primele fotografii oficiale ale noului model S60, programat pentru anul viitor. Berlina medie suedeză o va înlocui pe cea actuală, aflată în producţie încă din 2001.

Noul S60 se inspiră din conceptul cu acelaşi nume, prezentat în ianuarie la Salonul Auto de la Detroit. Spre deosebire de concept însă, modelul de serie are montant central, iar portierele din spate se deschid în mod convenţional. După cum se poate vedea din fotografii, noul Volvo are o parte frontală asemănătoare celor mai noi modele ale gamei: C30, C70 sau XC60. Nu există încă imagini cu partea posterioară, însă e de aşteptat ca aceasta să se asemene cu cea a navei-amiral S80.

Ca şi până acum, S60 se va bate cu tripleta germană Audi A4, BMW Seria 3 şi Mercedes-Benz Clasa C, dar şi cu Lexus IS. Pentru a putea rivaliza cu acestea, Volvo va dota noul model cu sisteme revoluţionare, cum ar fi cel de detecţia a pietonilor. Acesta poate detecta prezenţa unei persoane în faţa maşinii şi poate frâna automat dacă şoferul nu reacţionează la timp.

Sistemul lucrează doar la viteze inferioare de 20 km/h şi este o evoluţie a celui denumit „City Safety”, prezent pe XC60, sistem care detectează obstacole staţionare sau în mişcare, dar nu pietoni. Mai multe detalii despre noul S60 vor apărea pe măsură ce se apropie lansarea maşinii, în martie 2010 la Geneva. Producţia va debuta în vara anului viitor la fabrica Volvo din Ghent (Belgia).

Foto: Volvo

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.