Asezati-va linistiti! Ferrari nu va produce un SUV si nici un coupe cu patru usi

Ferrari-599-GTB-2006Unele lucruri nu se schimbă niciodată și e bine că e așa. Cel mai bun exemplu din lumea auto e pentru mine Ferrari. Marcă sport exclusivistă prin excelență, Ferrari a fost întotdeauna deasupra competitorilor (dacă putem vorbi despre așa ceva), într-o zonă rarefiată, inaccesibilă. În asta constă și fascinația pe care „Căluțul cabrat” o exercită asupra pasionaților.

Așa că am răsuflat ușurat când am citit această știre, potrivit căreia Ferrari nu va produce niciodată un SUV sau un alt model cu patru uși (fie el un așa-zis „coupe” sau sedan). Într-un interviu acordat revistei germane Auto Motor Und Sport, președintele Ferrari, Luca di Montezemolo, a explicat că SUV-urile și sedan-urile sunt incompatibile cu marca Ferrari pentru că nu exercită aceeași atracție emoțională precum un coupe cu două portiere. Capisci?

E simplu: Ferrari vrea să rămână un constructor de mașini sport pure. „Trebuie să știi dacă vrei să gătești paste sau pește,” a spus Montezemolo cu privire la acest subiect, adăugând că sarcina de a dezvolta un sedan supersport concurent pentru Aston Martin Rapide, dar și un SUV care să rivalizeze cu viitoarele modele similare de la Aston Martin, Lamborghini și Bentley îi revine diviziei Maserati.

Și mai interesantă e opinia lui Montezemolo cu privire la un viitor model entry-level cu șase cilindri, care să readucă la viață numele Dino. „Un Ferrari mic și ieftin nu e un Ferrari – basta!„, a exclamat boss-ul din Maranello.

E simplu să fii Ferrari în ziua de azi. Când competitorii tăi fac compromisuri, tu nu trebuie decât să păstrezi drumul pe care ai apucat din 1947 încoace, adică să produci mașini sport de excepție. E adevărat, ajută foarte mult să ai un brand precum Maserati care să facă „treaba murdară”.

PS: Poate unii vor spune că shooting-brake-ul FF și coupe-cabrioletul California sunt compromisuri. Nu știu dacă e așa, însă dacă punem aceste modele lângă un Porsche Cayenne sau un Porsche Panamera, compromis devine brusc un cuvânt mult prea tare.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Un comentariu la „Asezati-va linistiti! Ferrari nu va produce un SUV si nici un coupe cu patru usi”

  1. Nici nu ma asteptam la o schimbare din partea celor de la Ferrari, tare Montezemolo cu raspunsul lui oricum, nu cred ca il poate contrazice cineva cu remarca sa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.