Asta e noul BMW Seria 6

Chiar dacă BMW o ascunde sub denumirea de „concept”, noua Seria 6 va arăta exact aşa. La Salonul Auto de la Paris bavarezii vor dezvălui designul noului GT Seria 6, unul mult mai cuminte decât cel creat sub bagheta lui Chris Bangle.

După noile Seria 7 şi Seria 5, BMW continuă curăţirea gamei de elementele „bangle-iste” şi ne arată un Seria 6 realizat în aceeaşi manieră. Există influenţe de la Seria 5, dar mai ales de la superbul Concept Grand Coupe, atât la forma pe care au dat-o părţii frontale, cât mai ales la desenul farurilor şi al stopurilor.

Din spate maşina arată fantastic, la partea frontală singurele rezerve pe care le am fiind legate de designul farurilor, care parcă nu sunt din acelaşi film. Oricum, pe Concept Grand Coupe parcă veneau mai bine, poate şi datorită culorii închise a maşinii.

Ca şi până acum, coupe-ul Seria 6 va folosi platforma tehnică a lui Seria 5. Deci vor exista cam aceleaşi motorizări, inclusiv un model sportiv M6 care va prelua de la viitorul M5 motorul V8 turbo de 4,4 litri şi peste 550 cai-putere.

La interior, noul Seria 6 afişează o consolă centrală asimetrică şi înclinată către şofer, în stilul consacrat de BMW, precum şi un nou display al sistemului de navigaţie. Din poze, materialele par a fi de o calitate excelentă, iar dacă vor ajunge în această formă pe modelul de serie putem spune că noua Seria 6 va reprezenta un foarte mare pas înainte faţă de actuala generaţie.

Noul Seria 6 îşi va face apariţia pe străzi la începutul anului viitor, o versiune cabrio urmând pe finalul anului. Pentru M6, amatorii vor avea de aşteptat până în 2012.

Via | autoblog.com

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

2 comentarii la „Asta e noul BMW Seria 6”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.