Asta e noul BMW Seria 6

Chiar dacă BMW o ascunde sub denumirea de „concept”, noua Seria 6 va arăta exact aşa. La Salonul Auto de la Paris bavarezii vor dezvălui designul noului GT Seria 6, unul mult mai cuminte decât cel creat sub bagheta lui Chris Bangle.

După noile Seria 7 şi Seria 5, BMW continuă curăţirea gamei de elementele „bangle-iste” şi ne arată un Seria 6 realizat în aceeaşi manieră. Există influenţe de la Seria 5, dar mai ales de la superbul Concept Grand Coupe, atât la forma pe care au dat-o părţii frontale, cât mai ales la desenul farurilor şi al stopurilor.

Din spate maşina arată fantastic, la partea frontală singurele rezerve pe care le am fiind legate de designul farurilor, care parcă nu sunt din acelaşi film. Oricum, pe Concept Grand Coupe parcă veneau mai bine, poate şi datorită culorii închise a maşinii.

Ca şi până acum, coupe-ul Seria 6 va folosi platforma tehnică a lui Seria 5. Deci vor exista cam aceleaşi motorizări, inclusiv un model sportiv M6 care va prelua de la viitorul M5 motorul V8 turbo de 4,4 litri şi peste 550 cai-putere.

La interior, noul Seria 6 afişează o consolă centrală asimetrică şi înclinată către şofer, în stilul consacrat de BMW, precum şi un nou display al sistemului de navigaţie. Din poze, materialele par a fi de o calitate excelentă, iar dacă vor ajunge în această formă pe modelul de serie putem spune că noua Seria 6 va reprezenta un foarte mare pas înainte faţă de actuala generaţie.

Noul Seria 6 îşi va face apariţia pe străzi la începutul anului viitor, o versiune cabrio urmând pe finalul anului. Pentru M6, amatorii vor avea de aşteptat până în 2012.

Via | autoblog.com

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

2 comentarii la „Asta e noul BMW Seria 6”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.