Aston Martin ne amageste cu inca o fotografie a viitorului Rapide

astonrapideLa sfârşitul acestui an va apărea pe piaţă Aston Martin Rapide, rival pentru Porsche Panamera, Maserati Quattroporte sau Mercedes CLS. Ar fi trebuit să concureze şi cu Lamborghini Estoque, dar acest model a fost deocamdată pus în aşteptare. Rapide va fi primul Aston Martin din istorie cu patru uşi. Şi încă unul spectaculos…

Limocoupe-ul britanic va avea caroseria realizată din aluminiu şi va fi animat de un motor V12 de 6,0 litri, care dezvoltă 470 cai-putere şi un cuplu maxim de 600 Nm. Puterea este transmisă roţilor din spate prin intermediul unei cutii automate Touchtronic.

Deşi va avea patru uşi, Rapide nu va fi la fel de încăpător ca o limuzină convenţională, lucru uşor de bănuit dacă privim silueta de maşină sport, cu plafonul foarte coborât în partea din spate. Aston Martin susţine că locurile din spate sunt ideale pentru copii, pentru adulţi fiind recomandate doar pe distanţe scurte.

Rapide va înregistra o altă premieră pentru nobila marcă britanică: va fi primul model fabricat în afara Regatului Unit. Maşina va fi produsă în Austria, în uzina Magna-Steyr, care mai fabrică şi alte modele: BMW X3, Mercedes-Benz Clasa G,Saab 9-3 Cabrio sau Jeep Grand Cherokee.

Producţia va începe în septembrie, iar primele unităţi vor ajunge la norocoşii proprietari la începutul lui 2010.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.