Atentie! GPS-ul poate ucide!

idiot_bmwDin Marea Britanie vine cea mai amuzantă ştire pe care am citit-o în ultimul timp. Amuzantă, dacă n-ar fi tristă, vorba lui Băse. Cică un tip, Robert Jones pe numele lui, şofer la un dealer auto, a fost aproape să cadă într-o prăpastie cu tot cu maşina firmei, întrucât a urmat orbeşte indicaţiile sistemului GPS!!

Jones, care conducea un BMW Seria 5 – no offence, bi em dabăliu drivers 🙂 -, a declarat că întotdeauna urmează cu stricteţe indicaţiile sistemului GPS, fără de care nu-şi poate desfăşura munca. În ziua cu pricina, în mod inexplicabil Jones a continuat să înainteze, chiar dacă drumul devenea tot mai accidentat şi se termina cu… o prăpastie de 30 de metri.

idiot_bmw

Am avut încredere în GPS. Tot insista că acea cărare era un drum, chiar dacă devenea din ce în ce mai îngustă şi mai accidentată. Mă bazez pe GPS, n-aş putea lucra fără el. Sunt norocos că maşina nu a alunecat peste marginea prăpastiei. A fost un coşmar„, a declarat „bravul” şofer. Din fericire pentru el, un gard a oprit BMW-ul din cursa către prăpastie. Nu la fel de bucuroşi au fost poliţiştii din orăşelul Todmorden, West Yorkshire, care s-au chinuit nouă ore să aducă din nou pe şosea maşina tâmpitului, pardon, şoferului.

Acum sincer, dacă GPS-ul îţi spune să mergi înainte iar tu te afli pe un drum accidentat, plin de gropi şi pietroaie, cine e mai idiot? GPS-ul că îţi indică greşit sau tu că îl crezi fără să-ţi arunci ochii dincolo de parbriz?

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.