Audi A7 Sportback: primele poze oficiale cu concurentul lui Mercedes CLS

Deşi prezentarea oficială a maşinii este programată pentru mâine, iată că pe net „s-au scurs” deja patru fotografii oficiale ale noului A7, concurentul născocit de Audi pentru Mercedes-Benz CLS.

Designul lui A7 nu e o surpriză, fiind prefigurat în 2009 de Audi Sportback Concept, prezentat la Salonul Auto de la Detroit. Versiunea de stradă preia în mare măsură liniile acelui concept, cu modificările de rigoare cerute de fabricaţia în serie.

Asemănărea este izbitoare mai ales la partea posterioară, spatele „cocoşat” amintind şi de celebrul Audi 100 Avant. Faţa este în stilul binecunoscut Audi, grila trapezoidală imensă şi farurile cu LED-uri fiind deja trademark-uri incontestabile ale mărcii. Chiar dacă nu aduce nici o surpriză, faţa lui A7 mi se pare una reuşită, mult peste A6 şi A8, modele între care se va aşeza în gamă.

Profilul maşinii aminteşte de A5 Sportback, însă zona hayon-ului este mult mai plonjată şi mai masivă. Eleganţa şi rafinamentul designului sunt însă indiscutabile. De astfel de maşini are nevoie Audi, nu de banalele A4 sau A8.

Pozele ne dezvăluie şi interiorul opulent, influenţat de cel de la limuzina A8, şi care degajă sentimentul de „bine-făcut” prin toţi porii. Aşteptăm mai multe poze mâine la lansare şi mai ales chestii legate de motoare, dotări şi preţuri.

Sursa: autoblog.it

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

2 comentarii la „Audi A7 Sportback: primele poze oficiale cu concurentul lui Mercedes CLS”

  1. Nu se stiu inca preturile, insa e clar ca va costa cam cat un CLS, poate chiar un pic mai jos. Eu zic ca va sari de 50.000 euro (fara taxe) chiar si cu cea mai mica motorizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.