Auto Bild aduce noi detalii despre mini-ul Dacia Citadine: Lastun pe stil nou

Se pare că legendarul „Lăstun” va avea până la urmă un urmaş, unul capitalist de data asta. Conform revistei germane Auto Bild, Dacia Citadine va fi un mini cu o lungime de 3,5 metri pe care marca low-cost aflată sub umbrela Renault îl va lansa undeva în perioada 2015-2017. Viitorul „Lăstun” va fi bazat pe platforma lui Renault Twingo și va avea cinci portiere, spre deosebire de modelul original care avea doar trei uşi. Bineînţeles, între Citadine şi Lăstun nu există nici o legătură în afara celei sentimentale pe care o va face orice român născut înainte de 1989.

Nemții avansează şi un preț pentru Citadine – 6.500 euro. Având în vedere că se va lansa prin 2015-2017, nu ştiu dacă ăsta va fi un preţ bun. Cine ştie, poate nici nu va mai exista euro atunci 🙂 Ilustrația realizată de Auto Bild cu Dacia Citadine este una reușită (ca mai toate randările acestei publicații), autorul folosind o poză cu Renault Twingo ca punct de plecare.

În afară de mini-ul Dacia, pe care eu îl aștept cel mai mult și consider că trebuia aruncat pe piață mult mai devreme, Auto Bild a mai realizat ilustrații computerizate cu a doua generație Dacia Sandero, programată pentru 2015 (un facelift va veni în 2013), și cu Dacia Duster Pick-Up în versiune double cab, model așteptat undeva în 2014.

Sursa: AutoBild

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Un comentariu la „Auto Bild aduce noi detalii despre mini-ul Dacia Citadine: Lastun pe stil nou”

  1. daca iese pe piata exact asa cum arata in poze,nu are cum sa nu fie un real succes..daca o vor denatura pana la aspectul de sandero in 3usi..aceeasi ratare va fi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.