Batranele prefera Opel Corsa, Toyota Yaris si VW Polo

O statistică interesantă realizată în Olanda ne arată preferinţele şoferiţelor de vârsta a treia din această ţară şi dezvăluie lucruri interesante. Cea mai populară maşină pentru femeile din categoria de vârstă 66-100 ani este Opel Corsa, acest model deţinând o pondere de 4,8 procente din totalul automobilelor aflate în proprietatea pensionarelor.

La mică distanţă urmează Toyota Yaris (3,8%) şi Volkswagen Polo (3,4%). Aşadar, doamnele în vârstă din Olanda preferă maşinile de clasă mică, preferabil de origine germană sau japoneză. Nu înseamnă însă că printre pensionarele chestionate nu există şi pasionate de maşini mai deosebite.

Cel mai popular model exotic este Porsche 911, cu 38 de unităţi. Mărturisesc că la prima mea ieşire în Germania am rămas şocat când maşina în care mă aflam a fost depăşită pe autobahn de un 911 condus de o bătrânică ce rula cu indulgenţă cu 200 km/h. Nu mai spun că în Munchen, cele mai scumpe maşini erau conduse de persoane de vârsta a treia. Dar asta e o altă discuţie.

Pe lângă Porsche 911, bunicile din Olanda mai preferă modele precum BMW Seria 6 Coupe (13 unităţi), Nissan 370Z Roadster sau Peugeot RCZ. Din păcate, bunicile noastre sunt departe de a avea astfel de preocupări. La noi banii de pensie nu ajung nici măcar pentru mâncare…

PS: Posesorii de Opel Corsa sunt rugaţi să nu citească această ştire! Oops, e prea târziu 🙂

Cele mai populare maşini pentru bătrânicile din Olanda:

(Model – unităţi existente – procentaj din total)
Opel Corsa – 14,796 – 4.8%
Toyota Yaris – 11,815 – 3.8%
Volkswagen Polo – 10,435 – 3.4%
Suzuki Alto – 9622 – 3.1%
Nissan Micra – 9374 – 3.1%
Ford Fiesta – 7836 – 2.6%
Peugeot 206 – 7724 – 2.5%
Renault Twingo – 6623 – 2.1%
Renault Clio – 6588 – 2.1%
Volkswagen Golf – 6214 – 2.0%

Via | Autoblog.nl

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.