Benzinariile dauneaza grav sanatatii

E foarte adevărat. Şi nu doar la figurat, prin preţurile uriaşe practicate, ci mai ales la propriu. Nu o spun eu, ci un grup de cercetători spanioli de la universitatea din Murcia, care a descoperit că aerul din jurul benzinăriilor conţine compuşi organici periculoşi pentru sănătate.

Nivelul acestor compuşi organici este net superior limitei normale acceptate. Într-un studiu publicat în „The Journal of Environmental Management”, oamenii de ştiinţă spanioli atenţionează că benzenul şi n-hexanul, substanţe cunoscute pentru faptul că măresc riscul apariţiei cancerului, ating lângă benzinării niveluri echivalente celor înregistrate în zonele urbane dens circulate.

Recomandarea cercetătorilor este ca locuinţele să fie construite la minimum 50 de metri distanţă de benzinării, ideal fiind ca această distanţă să fie de 100 metri în cazul caselor locuite de copii, bătrâni sau bolnavi.

Acum întreb şi eu aşa, că n-am ce face. Oare câte benzinării din oraşele şi comunele României sunt construite la minimum 50 de metri distanţă de case sau blocuri? Cine răspunde de sănătatea acelor oameni care s-au trezit peste noapte vecini cu o benzinărie? De riscul eventualelor explozii şi incendii nu mai întreb, pentru că e clar că nu s-a gândit nimeni la aşa ceva…

Via | Leblogauto

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Un comentariu la „Benzinariile dauneaza grav sanatatii”

  1. Stiu ca e ciudat ce spun, mai ales ca sunt barbat si na.. nu suntem asa sensibili, dar de fiecare data cand intru intr-o benzinarie de-abia astept sa ies, de acolo. Cand „fac plinu”, mirosul ma deranjeaza destul de rau. Tin minte cand eram mic si tata tragea din rezervor in canistra ca sa-i dea vecinului niste benzina si ma ingrozesc. Eu n-as putea face asta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.