BMW Seria 1 M Coupe a iesit pe net: primele imagini oficiale!

Deşi primele imagini şi informaţii oficiale erau aşteptate către sfârşitul săptămânii, BMW a făcut o surpriză fanilor şi a pus pe YouTube primul filmuleţ cu mult aşteptatul Seria 1 M Coupe. Cel mai „rău” Seria 1 este aici!

Maşina arată foarte agresiv, graţie spoilerelor proeminente, evazărilor aripilor şi jantelor supradimensionate. Sub capotă se află un „şase în linie” de 3 litri biturbo, care dezvoltă circa 340 cai-putere. Seria 1 M Coupe va fi echipat doar cu o transmisie manuală cu şase trepte, fapt ce subliniază că este vorba de o maşină sport fără compromisuri.

Şasiul, sistemul de frânare şi diferenţialul spate vor fi similare lui M3, iar masa proprie va fi în jur de 1500 kg. Toate astea vor permite o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 5 secunde.

Practic, prin Seria 1 M, BMW revine la esenţa mărcii, construind o maşină compactă, foarte puternică şi cu o manevrabilitate de top, făcută pe sufletul fanilor purişti ai mărcii. Acest model este adevăratul succesor al lui M3 E30. Debutul oficial al maşinii va avea loc la Salonul Auto de la Detroit de luna viitoare.

Revin cu amănunte şi fotografii îndată ce vor fi făcute publice de BMW.

Foto: captură YouTube

Via | Autoblog.com

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Un comentariu la „BMW Seria 1 M Coupe a iesit pe net: primele imagini oficiale!”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.