BMW Seria 1 M Coupe a iesit pe net: primele imagini oficiale!

Deşi primele imagini şi informaţii oficiale erau aşteptate către sfârşitul săptămânii, BMW a făcut o surpriză fanilor şi a pus pe YouTube primul filmuleţ cu mult aşteptatul Seria 1 M Coupe. Cel mai „rău” Seria 1 este aici!

Maşina arată foarte agresiv, graţie spoilerelor proeminente, evazărilor aripilor şi jantelor supradimensionate. Sub capotă se află un „şase în linie” de 3 litri biturbo, care dezvoltă circa 340 cai-putere. Seria 1 M Coupe va fi echipat doar cu o transmisie manuală cu şase trepte, fapt ce subliniază că este vorba de o maşină sport fără compromisuri.

Şasiul, sistemul de frânare şi diferenţialul spate vor fi similare lui M3, iar masa proprie va fi în jur de 1500 kg. Toate astea vor permite o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 5 secunde.

Practic, prin Seria 1 M, BMW revine la esenţa mărcii, construind o maşină compactă, foarte puternică şi cu o manevrabilitate de top, făcută pe sufletul fanilor purişti ai mărcii. Acest model este adevăratul succesor al lui M3 E30. Debutul oficial al maşinii va avea loc la Salonul Auto de la Detroit de luna viitoare.

Revin cu amănunte şi fotografii îndată ce vor fi făcute publice de BMW.

Foto: captură YouTube

Via | Autoblog.com

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Un comentariu la „BMW Seria 1 M Coupe a iesit pe net: primele imagini oficiale!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.