BMW Seria 3 Coupe devine Seria 4 Coupe: primele imagini oficiale


Viitoarele BMW Seria 3 Coupe și Cabriolet își vor schimba denumirea în Seria 4 Coupe și Cabriolet, iar acestora li se va adăuga și Seria 4 Gran Coupe. Și dacă asta nu era chiar o noutate, designul Seriei 4 era așteptat cu nerăbdare de fani. Așteptarea a luat însă sfârșit, întrucât BMW a prezentat primele imagini cu Concept Seria 4 Coupe, showcar care prefigurează coupe-ul Seriei 4 ce va fi lansat anul viitor.

De ce Seria 4? BMW vrea să individualizeze mai mult coupe-ul și cabriolet-ul de „banalele” Seria 3 sedan și break. Și, după cum se poate observa din fotografii, viitorul Seria 4 Coupe nu va mai fi o simplă versiune coupe a berlinei Seria 3, ci va avea un design de sine-stătător, respectând tradiția coupe-urilor Seria 6 și Seria 8. Bineînțeles, acest artificiu de marketing se va traduce și în prețuri mai mari față de generația anterioară.


Design superb

Designul e clar mai reușit decât al Seriei 3 sedan actuale și chiar decât al actualului Seria 3 Coupe. Înrudirea cu Seria 3 se vede în forma farurilor întrepătrunse cu grila radiatorului, care însă arată mult mai bine pe coupe decât pe sedan. Partea frontală este dominată de două prize de aer enorme în partea inferioară, continuate în spate de două spații similare care găzduiesc evacuările. Mie mi-a fost imposibil să găsesc un unghi de criticat la această mașină.

Un element nou pentru un coupe BMW din această clasă îl reprezintă aerisirile de pe aripile față, denumite Air Breather. Acestea funcţionează în paralel cu Air Curtain din bara faţă pentru a asigura reducerea eficientă a frecărilor din jurul roţilor.

Interiorul concept-ului este realizat de BMW Individual și asta se vede: pielea tăbăcită în combinație cu pielea împletită manual dau un efect senzațional, iar decorul din lemn de castan completează imaginea de exclusivitate. Cât despre bord, acesta este preluat, cu mici modificări, de la Seria 3.


Mai mare decât Seria 3 Coupe

Dimensiunile BMW Concept Seria 4 Coupe sunt în creștere față de Seria 3 Coupe. Ampatamentul (2.810 mm) este mai lung cu 50 mm, în timp ce ecartamentul faţă a fost extins cu 45 mm (1.545 mm), iar cel spate cu 80 mm (1.593 mm). Cu o lăţime de 1.826 mm, BMW Concept Seria 4 Coupé este mai lat cu 44 mm decât predecesorul său, însă linia plafonului este coborâtă cu 16 mm (1.362 mm), pentru un aspect mai dinamic. În fine, lungimea a crescut și ea cu 29 mm (4.641 mm).

BMW Concept Seria 4 Coupe va fi prezentat la Salonul de la Detroit din ianuarie 2013, când probabil BMW va oferi și detalii tehnice. Modelul de serie va veni cel mai probabil în toamnă, la Salonul de la Frankfurt.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

2 comentarii la „BMW Seria 3 Coupe devine Seria 4 Coupe: primele imagini oficiale”

  1. Alex, părerea mea e că de la plecarea lui Bangle designul BMW a devenit mai previzibil, mai conservator. Nu știu dacă asta e de bine sau nu, vânzările decid, iar până acum n-am auzit să fie probleme. Cât despre șoferii de BMW, nu cred că trebuie să generalizăm. Cei care iubesc marca asta pentru ce reprezintă ea cu adevărat sunt oameni educați, instruiți, care știu să se comporte civilizat în trafic. Există, într-adevăr, și cealaltă categorie de „fani” BMW, cei de conjunctură, care aleg această marcă pentru a-și etala bogăția, pentru a atrage atenția sexului opus sau pur și simplu pentru că un BMW reprezintă pentru ei biletul de intrare în „lumea bună”. Dar astfel de clienți există și la rivalii de la Audi sau Mercedes, deci n-o văd ca o problemă de imagine pentru BMW. Sincer, eu dacă aș vrea un BMW și mi l-aș permite, nu m-ar interesa ce cred ceilalți despre mine și nu cred că există cineva care ia în considerare un astfel de criteriu la achiziția unei mașini care îi place.

  2. De când a plecat Bangle, BMW face maşini din ce în ce mai elegante şi care îmbină cu succes sportivitatea şi eleganţa. Din păcate, la noi imaginea e distorsionată din cauza majorităţii şoferilor de BMW care se poartă în trafic cu lipsă de educaţie. Mi-aş dori să văd mai mulţi oameni de afaceri la BMW, dar văd că mulţi preferă Audi, Mercedes sau Lexus şi cred că şi teama de asociere cu acest tip de şoferi e o cauză pentru care ei evită BMW.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.