BMW Seria 6 Coupe: primele fotografii oficiale

După conceptul de pre-serie prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Paris şi versiunea definitivă a lui Seria 6 Cabriolet, BMW ne arată primele fotografii oficiale ale noului Seria 6 Coupe. Designul e identic cu cel al conceptului amintit, ceea ce e de bine, fiindcă găsesc că arată foarte bine comparativ cu generaţia precedentă (cea mai urâtă maşină desenată în era Bangle după Seria 7 E65).

La 4,894 metri lungime şi 1,894 metri lăţime, marele coupe bavarez a crescut faţă de modelul anterior cu 7,5 cm, respectiv 3,9 cm. La fel ca versiunea cabrio, coupe-ul va fi disponibil la început cu două motorizări: un V8 de 4,4 litri şi 407 CP (650i) şi un şase în linie de 3 litri şi 320 CP (640i). Ambele sunt supraalimentate şi cuplate la transmisii automate ZF cu opt trepte. Mai târziu vor urma şi versiunile diesel, dar şi M6, care va împărţi tehnica cu viitorul M5.

Chiar şi fără emblema M, GT-ul bavarez este foarte rapid. 650i accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,9 secunde, iar 640i în 5,4 secunde. Ambele versiuni ating viteza maximă de 250 km/h (limitată electronic) şi oferă niveluri ridicate ale momentului motor: 600 Nm/1.750 – 4.500 rpm, respectiv 450 Nm la 1.300 – 4.500 rpm. Pe cine interesează consumul mediu, BMW comunică nişte cifre cam fanteziste: 10,4 litri/100 km pentru 650i şi 7,7 litri/100 km pentru 640i.

Coupe-ul cu 2+2 locuri are un portbagaj cu un volum de 460 litri şi echipamente în premieră precum faruri adaptive cu LED-uri pentru ambele faze sau ultima generaţie a sistemului Head Up Display. Interiorul lui Seria 6 Coupe nu aduce surprize, fiind identic cu cel al cabrioletului.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Un comentariu la „BMW Seria 6 Coupe: primele fotografii oficiale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.