BMW spune adio Formulei 1!

După Honda, un alt gigant auto îşi anunţă retragerea din Formula 1. BMW a anunţat că va ieşi din F1 la sfârşitul sezonului, din cauză că acest sport nu mai reprezintă o platformă de promovare eficientă. Dr. Norbert Reithofer, preşedintele consiliului de administraţie BMW, a declarat că decizia a fost luată după ce strategia companiei pentru viitor a fost modificată.

„Termenul premium va fi definit tot mai mult în termeni de sustenabilitate şi compatibilitate cu mediul. Este un domeniu în care dorim să rămânem în frunte. În conformitate cu strategia noastră <<Number One>>, evaluăm continuu toate proiectele şi iniţiativele pentru a verifica viabilitatea şi sustenabilitatea lor viitoare. Campania noastră în Formula 1 este deci o platformă de promovare mai puţin importantă pentru noi”, a declarat Reithofer.

Dincolo de limbajul „corporate”, trebuie să înţelegem două lucruri: sezonul actual dezastruos al BMW Sauber a umplut paharul răbdării şefilor bavarezi, iar criza financiară se simte acut şi la BMW. Compania nu a anunţat încă dacă va vinde echipa de F1 la fel cum a făcut Honda, însă a confirmat că va participa în continuare în WTCC, American Le Mans Series şi Formula BMW.

Este interesant de văzut acum unde va merge Kubica la finalul acestui an. La McLaren, poate?

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.