BMW X6 M, safety-car in prima cursa de MotoGP a anului

x6m11BMW a găsit o modalitate inedită de a demonstra calităţile dinamice ale recent lansatului X6 M. Modelul de peste 2 tone şi 555 cai-putere va fi safety-car în prima etapă din Campionatul Mondial de Motociclism Viteză, desfăşurată în acest weekend în Qatar.

Faţă de modelul de serie, X6 M safety-car nu este modificat în nici un fel: maşina accelerează de 0 la 100 km/h tot în 4,7 secunde, iar viteza maximă este limitată la 275 km/h (opţiune disponibilă şi pe modelul de stradă). Suficient pentru ca motocicletele de curse să nu-şi iasă din ritm în timp ce merg în urma safety-car-ului.

X6 M nu va face însă singur toată treaba, fiind ajutat de un M6, cele două maşini urmând să iasă alternativ pe pistă. Tot ce sper acum este ca BMW să nu născocească vreo cupă monomarcă dedicată lui X6 M. Mai bine mă uit la curse de camioane…

Via: autoblog.it

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.