Boss-ul VW masoara cu ruleta noul Hyundai i30

Că tot vorbeam în postarea precedentă despre noul Hyundai i30, iată că nu doar jurnaliștii auto apreciază progresul făcut de marca sud-coreeană, ci și Martin Winterkorn, nimeni altul decât CEO-ul grupului Volkswagen. Mai-marele concernului german a vizitat standul Hyundai de la Salonul Auto de la Frankfurt și a acordat o atenție deosebită noului i30.

A măsurat cu un aparat special grosimea stratului de vopsea de pe ușa portbagajului, a verificat cu degetele îmbinările caroseriei și a stat câteva minute bune la volan, privind cu mare atenție finisările. Ca un neamț adevărat, a măsurat cu o ruletă până şi unghiurile moarte din dreptul ambilor montanți A!

După care l-a chemat pe Klaus Bischoff, șeful departamentului de design al mărcii VW, pentru a-l întreba de ce la Hyundai i30 levierul de reglare a volanului nu face nici un zgomot, iar la Volkswagen și BMW face. Răspunsul a fost neconvingător: „Am avut o soluție pentru această problemă dar s-a dovedit a fi prea scumpă pentru a fi produsă”.

Se pare că VW ia foarte în serios amenințarea pe care i30 o reprezintă pentru bătrânul (și la propriu și la figurat) Golf. Iar acest filmuleţ reprezintă probabil cea mai bună reclamă pe care Hyundai o putea primi pentru noul i30.

Via Worldcarfans

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

2 comentarii la „Boss-ul VW masoara cu ruleta noul Hyundai i30”

  1. Multa munca se depune la proiectarea unei masini.

    Detaliile sunt cele mai importante, ele fac diferenta. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.