Boss-ul VW masoara cu ruleta noul Hyundai i30

Că tot vorbeam în postarea precedentă despre noul Hyundai i30, iată că nu doar jurnaliștii auto apreciază progresul făcut de marca sud-coreeană, ci și Martin Winterkorn, nimeni altul decât CEO-ul grupului Volkswagen. Mai-marele concernului german a vizitat standul Hyundai de la Salonul Auto de la Frankfurt și a acordat o atenție deosebită noului i30.

A măsurat cu un aparat special grosimea stratului de vopsea de pe ușa portbagajului, a verificat cu degetele îmbinările caroseriei și a stat câteva minute bune la volan, privind cu mare atenție finisările. Ca un neamț adevărat, a măsurat cu o ruletă până şi unghiurile moarte din dreptul ambilor montanți A!

După care l-a chemat pe Klaus Bischoff, șeful departamentului de design al mărcii VW, pentru a-l întreba de ce la Hyundai i30 levierul de reglare a volanului nu face nici un zgomot, iar la Volkswagen și BMW face. Răspunsul a fost neconvingător: „Am avut o soluție pentru această problemă dar s-a dovedit a fi prea scumpă pentru a fi produsă”.

Se pare că VW ia foarte în serios amenințarea pe care i30 o reprezintă pentru bătrânul (și la propriu și la figurat) Golf. Iar acest filmuleţ reprezintă probabil cea mai bună reclamă pe care Hyundai o putea primi pentru noul i30.

Via Worldcarfans

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

2 comentarii la „Boss-ul VW masoara cu ruleta noul Hyundai i30”

  1. Multa munca se depune la proiectarea unei masini.

    Detaliile sunt cele mai importante, ele fac diferenta. 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.