Briatore, “spalat” de justitia franceza

briatoreFostul boss al echipei de Formula 1 Renault, Flavio Briatore, a obţinut o victorie răsunătoare în disputa cu FIA, care l-a suspendat pe viaţă din motorsport în septembrie 2009. Instanţa de judecată franceză a decis ieri că pedeapsa impusă lui Briatore de federaţia internaţională este ilegală.

E de aşteptat acum ca FIA să facă apel la această decizie, chiar dacă la conducerea forului nu se mai află Max Mosley, „bestia nera” pentru Briatore şi omul care l-a suspendat pe viaţă din Formula 1. Avocatul FIA a declarat că e „foarte probabil” ca federaţia să facă apel.

Până atunci, e clar că Briatore a obţinut o victorie importantă în lupta cu FIA. Asta nu înseamnă însă că se şterge cu buretele ceea ce s-a întâmplat în Singapore în 2008, când italianul l-a pus pe Piquet Jr. să provoace un accident pentru ca intrarea safety-car-ului să-l avantajeze pe Alonso. Reputaţia lui a suferit enorm după acest episod şi mi-e greu să cred că vreo echipă de Formula 1 îl va mai angaja.

Următorul pas pentru Briatore? Îi va da în judecată pe Piquet tatăl şi fiul pentru declaraţiile care au dus la suspendarea sa. „Răul care mi s-a făcut nu se va uita într-o singură zi„, a spus Flavio. Fără nici o legătură cu acest subiect, astăzi Renault a anunţat numele noului boss al echipei. Este vorba de Eric Boullier, un apropiat al lui Gerard Lopez, coproprietarul echipei.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.