Bulgarii vor sa gazduiasca o cursa de Formula 1 din 2011

Bulgarii ne dau încă un motiv să ne băgăm unghia în gât. După ce ne-au dat lecţii cu turismul pe litoral, acum se pregătesc să găzduiască o cursă de Formula 1. Da, aţi citit bine. În timp ce noi pierdem o cursă de talie mondială (FIA GT), bulgarii sunt aproape de a aduce la ei în ţară Marele Circ…

Oficialii bulgari se vor întâlni cu Bernie Ecclestone săptămâna viitoare pentru a negocia un Grand Prix în Bulgaria din 2011. Preşedintele federaţiei bulgare de motociclism, Bogdan Nikolov, a declarat pentru Reuters că şeful comisiei bulgare de organizare, Rumen Petkov, a fost invitat la Nurburgring pentru a discuta cu Ecclestone.

Nikolov a mai spus că Bulgaria are două proiecte de circuite şi aşteaptă părerea lui Ecclestone. Cel mai probabil, circuitul va fi amplasat aproape de oraşul Pleven, din nordul ţării. „Deja am depus planul acum câteva luni şi a fost luat în considerare de Formula One Management. Bulgaria ar putea semna un contract pentru a găzdui o cursă de Formula 1 între 2011 şi 2015, cu o opţiune de prelungire până în 2020„, a adăugat Nikolov.

Bulgaria ar putea astfel să ia locul Turciei în calendarul F1, după ce oficialii circuitului de lângă Istanbul şi-au exprimat îngrijorarea că înţelegerea s-ar putea opri în 2011. În acest an s-au vândut doar 36000 de bilete de trei zile la cursa din Turcia.

Federaţia bulgară a semnat deja un acord preliminar cu deţinătorii drepturilor comerciale ale MotoGP, Dorna, pentru a găzdui o cursă de motociclism viteză din 2012 până în 2016.

Alo, ACR, FRAS, FRM, se aude ceva?

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.