Cauciucurile de iarna pot deveni obligatorii 5 luni pe an si pentru autoturisme

Un proiect de lege iniţiat de Ministerul Transporturilor prevede obligativitatea folosirii anvelopelor de iarnă pentru automobile în fiecare sezon rece, în perioada 1 noiembrie – 31 martie. În cazul în care această modificare va fi aprobată de Parlament, şoferii prinşi fără pneuri de iarnă vor risca amenzi cuprinse între 540 şi 1.200 lei.

Dacă iniţial proiectul lua în calcul doar transportatorii de marfă şi de persoane, acum acesta vizează şi autovehiculele mai mici de 3,5 tone.

Citeşte articolul întreg pe Ziare.com

Foto: VW

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.