Ce muzica ascultati in masina?

Nu ştiu pentru voi, dar pentru mine muzica în maşină e la fel de indispensabilă precum volanul, parbrizul sau benzina. Nu ştii niciodată ce drum lung ai de făcut, aşa că e bine să fii pregătit. Eu am maşina ticsită de muzică, de toate genurile, ba chiar am şi nişte CD-uri de „deplasare”, atunci când merg cu maşina altcuiva. Ştiu, sunt maniac 🙂

Genurile mele preferate sunt hip-hop şi R&B. Am crescut cu muzica asta, îmi place cel mai mult, însă asta nu înseamnă că ascult numai aşa-ceva când sunt la volan. Îmi place foarte mult James Brown (e normal, într-un fel e strămoşul muzicii hip-hop şi r&b de azi). Nimic nu se compară cu un condus relaxant pe un drum liber cu a lui Brown „Papa’s Got A Brand New Bag” răsunând din boxe.

Sau cu „Fuel” de la Metallica în timp ce găseşti o porţiune de drum virajat şi te distrezi apăsând pedala de acceleraţie mai tare. Foarte relaxantă şi plăcută la drum lung mi se pare muzica lui Johnny Cash, absolut necesară în orice maşină, ca să nu mai vorbesc de Barry White. Şi ca să vedeţi ce mix ciudat e la mine în maşină, mai ascult Celentano, Coldplay, Oasis, Robbie Williams, Sinatra, Bob Marley, Manu Chao, Amy Winehouse şi… Pavarotti.

Cât despre hip-hop, preferaţii mei sunt Nas, Wu Tang Clan, Kanye West, precum şi francezii de la IAM sau NTM. Recunosc că pe astea le ascult mai mult când sunt singur în maşină, pentru că nu sunt prea apreciate de restul lumii 🙂

La R&B, în topul personal se află D’Angelo, Erykah Badu şi John Legend. Am enumerat doar câţiva din artiştii mei preferaţi de „black music”, pentru că am tone de astfel de muzică şi mi-ar lua mult spaţiu să-i scriu pe toţi aici.

În plus de asta, nu-mi place să ascult radioul, decât atunci când sunt ştiri sau mă prinde vreun meci interesant pe drum. Muzica de la radio mi se pare de ce mai multe ori dezgustător de comercială. Voi ce muzică ascultaţi în maşină?

Foto: Jalopnik

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

8 comentarii la „Ce muzica ascultati in masina?”

  1. Va recomand sa ascultati drum’n’bass si dubstep sau hardcore, adica cel putin eu asta ascult si e chiar muzica buna de condus (ptr mine cel putin)

  2. Would you mind enabling rss feeds, because this page is difficult to read on my phone. Don’t mean to be a complainer, but I figure if it would help me it would probably help others as well. Thanks 🙂

  3. @Rexton – glumesti nu? Stii ca orice aparat de muzica are si un buton de on/off, chiar si unul(daca nu acelasi) pentru volum. Daca esti emotionat, opresti muzica. Dar nu-mi spune tu mie ca e fain sa mergi 100 de km auzind doar motorul. Asta daca il auzi.

    Revenind la subiect, ascult cam de toate, dar antrenante sa fie. In plus, conteaza in ce zona muzicala sunt. Mereu schimb cd-urile. Acum am doar 27 de piese si e ok. Deocamdata. Mai am obiceiul de a pune si compilatii de genul: Top 40 Germany/UK/The Netherlands/ etc etc.

    cheerios

  4. Valsuri, Beethoven, Tina Turner, Henry Mancini, Rod Stewart, Pink Floyd, Chris Spheeris, Phoenix, Sinatra, U2, Vivaldi, Pavarotti, Regina Spektor, Nicu Alifantis.

  5. Ideal ar fi sa nu se asculte muzica in masina! Atentia poate fi perturbata iar reflexele diminuate! Aici intervin : experienta soferului, starea lui emotionala la momentul respectiv si multe alte stari care pot contribui la modul de conducere al autovehiculului !

  6. Daca as avea masina as asculta muzica rock, dar si folk romanesc 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.