Ce muzica ascultati in masina?

Nu ştiu pentru voi, dar pentru mine muzica în maşină e la fel de indispensabilă precum volanul, parbrizul sau benzina. Nu ştii niciodată ce drum lung ai de făcut, aşa că e bine să fii pregătit. Eu am maşina ticsită de muzică, de toate genurile, ba chiar am şi nişte CD-uri de „deplasare”, atunci când merg cu maşina altcuiva. Ştiu, sunt maniac 🙂

Genurile mele preferate sunt hip-hop şi R&B. Am crescut cu muzica asta, îmi place cel mai mult, însă asta nu înseamnă că ascult numai aşa-ceva când sunt la volan. Îmi place foarte mult James Brown (e normal, într-un fel e strămoşul muzicii hip-hop şi r&b de azi). Nimic nu se compară cu un condus relaxant pe un drum liber cu a lui Brown „Papa’s Got A Brand New Bag” răsunând din boxe.

Sau cu „Fuel” de la Metallica în timp ce găseşti o porţiune de drum virajat şi te distrezi apăsând pedala de acceleraţie mai tare. Foarte relaxantă şi plăcută la drum lung mi se pare muzica lui Johnny Cash, absolut necesară în orice maşină, ca să nu mai vorbesc de Barry White. Şi ca să vedeţi ce mix ciudat e la mine în maşină, mai ascult Celentano, Coldplay, Oasis, Robbie Williams, Sinatra, Bob Marley, Manu Chao, Amy Winehouse şi… Pavarotti.

Cât despre hip-hop, preferaţii mei sunt Nas, Wu Tang Clan, Kanye West, precum şi francezii de la IAM sau NTM. Recunosc că pe astea le ascult mai mult când sunt singur în maşină, pentru că nu sunt prea apreciate de restul lumii 🙂

La R&B, în topul personal se află D’Angelo, Erykah Badu şi John Legend. Am enumerat doar câţiva din artiştii mei preferaţi de „black music”, pentru că am tone de astfel de muzică şi mi-ar lua mult spaţiu să-i scriu pe toţi aici.

În plus de asta, nu-mi place să ascult radioul, decât atunci când sunt ştiri sau mă prinde vreun meci interesant pe drum. Muzica de la radio mi se pare de ce mai multe ori dezgustător de comercială. Voi ce muzică ascultaţi în maşină?

Foto: Jalopnik

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

8 comentarii la „Ce muzica ascultati in masina?”

 1. Va recomand sa ascultati drum’n’bass si dubstep sau hardcore, adica cel putin eu asta ascult si e chiar muzica buna de condus (ptr mine cel putin)

 2. Would you mind enabling rss feeds, because this page is difficult to read on my phone. Don’t mean to be a complainer, but I figure if it would help me it would probably help others as well. Thanks 🙂

 3. @Rexton – glumesti nu? Stii ca orice aparat de muzica are si un buton de on/off, chiar si unul(daca nu acelasi) pentru volum. Daca esti emotionat, opresti muzica. Dar nu-mi spune tu mie ca e fain sa mergi 100 de km auzind doar motorul. Asta daca il auzi.

  Revenind la subiect, ascult cam de toate, dar antrenante sa fie. In plus, conteaza in ce zona muzicala sunt. Mereu schimb cd-urile. Acum am doar 27 de piese si e ok. Deocamdata. Mai am obiceiul de a pune si compilatii de genul: Top 40 Germany/UK/The Netherlands/ etc etc.

  cheerios

 4. Valsuri, Beethoven, Tina Turner, Henry Mancini, Rod Stewart, Pink Floyd, Chris Spheeris, Phoenix, Sinatra, U2, Vivaldi, Pavarotti, Regina Spektor, Nicu Alifantis.

 5. Ideal ar fi sa nu se asculte muzica in masina! Atentia poate fi perturbata iar reflexele diminuate! Aici intervin : experienta soferului, starea lui emotionala la momentul respectiv si multe alte stari care pot contribui la modul de conducere al autovehiculului !

 6. Si eu mai ascult muzica romaneasca, dar mai mult din cea veche, gen „Melodii din Bucurestiul de odinioara”, Gil Dobrica…

 7. Daca as avea masina as asculta muzica rock, dar si folk romanesc 😉

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.