Ce placute de inmatriculare ne alegem

Observ o acută lipsă de inspirație printre cei care își pun numere de înmatriculare personalizate. Cel mai rău îmi zgârie retina cele de genul B-999-XXX sau B-777-ZZZ. Combinațiile de tipul ăsta au fost primele epuizate, iar motivul e ușor de ghicit. Cei care își aleg astfel de combinații o fac pentru că le este mai ușor să rețină ce număr de înmatriculare au.

Și chiar n-ai cum să-i condamni pentru asta 🙂 Apoi mai sunt cei care tratează plăcuțele de înmatriculare ca pe un al doilea buletin. E plină țara de YON, RAD, 10NUT, DAN, ANA, ALY și alții. Chiar trebuie să știe toată lumea de pe șosea cum te cheamă? De ce, ca să te înjure mai ușor? Mă depășește chestia asta…

Apoi mai sunt cocalarii cu plăcuțe care conțin litere pe care nu le pot pronunța, precum W,Y,X și combinații identice cu cele ale mașinilor oficiale, precum WST, SRI, SIE, DEP, SEN, GUV și altele. Nu intru în detalii cum au obținut numerele alea, asta e altă poveste. De băieți și fete cu numere de genul BOS, SEF, VIP, SEX, ASS, PLM, PZD nici nu are rost să mai vorbim, îi știm cu toții. Şi poate că e mai bine aşa, că ştii cu cine ai de-a face.

Bun, acum să vorbim de combinațiile OK. Nu e nevoie ca numărul de înmatriculare să fie legat neapărat de mașina pe care e pus. Atâta timp cât e original, e foarte bine. Sunt pline străzile de maşini cu plăcuţe BMW, KIA, GTI, VWG (Volkswagen Golf). Se vede pe mașină ce tip e, nu e nevoie să mai scrie și pe numere. Există şi combinaţii acceptabile totuşi, de genul B-18-ENZ (BENZ) pe un Mercedes sau B-500-MBZ (pe un Mercedes E 500 de exemplu).

Să zicem că ai un Porsche 911. N-o să-i pui POR, ca o să creadă lumea că ești de la Porsche România. Dar poți să-i pui CJ-91-UNU (plăcuța asta chiar există și e pe un Porsche 911). Sau poţi să-i pui B-911-ce vrei tu. Pentru băieţii cu SLR sugerez un B-722-SLR (cunoscătorii ştiu de ce). Dacă eşti fan al cursei de 24 de ore de la Le Mans, poţi să-ţi pui 24-LMS. Dacă ai un VW Beetle poţi să-ţi pui OAC („broasca”). Fanii Peugeot din Bucureşti au o grămadă de combinaţii la dispoziţie: B-206-PUG ar merge de minune.

Dacă eşti fan Zorro, poţi să-ţi pui B-20-RRO, dacă îţi plac raliurile există WRC, dacă îţi place Grand Theft Auto poţi să-ţi pui GTA şi aşa mai departe… Combinaţii sunt mii, imaginaţie să fie.

PS: Aştept cu maxim interes ideile voastre de plăcuțe de înmatriculare.

Foto: hopa.ro

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

7 comentarii la „Ce placute de inmatriculare ne alegem”

  1. Cu BYE am mai vazut, e OK, dar al doilea imi place mai mult – double o seven cool 🙂
    Doar ca in franceza „cul” inseamna cu totul altceva, mai precis „cur”. Nu de alta, dar daca te trezesti ca-ti fac baietii veseli cu ochiul pe strada sa stii de ce 🙂
    Ultima varianta nu-mi place, nu-mi inspira nimic. Mai degraba as pune DB-44-INI, stiind ca ai un Mini, iar 44 seamana oarecum cu litera M.

  2. DB-07-BYE -> sper sa nu fie luat;
    DB-07-CUL -> cum il citesti pe asta? mi-a fost propus;
    DB-16-SCR sau SRC sau SCD-> dar pe astea? se vor abrevieri de la supercharged;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.