Ce se mai fura pe la noi: placute de inmatriculare

Am păţit-o şi pe asta. Azi am parcat maşina pe strada Popa Tatu, la numărul 76, vizavi de redacţia ziarului „Bursa”. Am plecat de lângă maşină spre Piaţa Matache şi după circa 10-15 minute am revenit. Surpriză! Plăcuţa de înmatriculare din faţă nu mai era, iar din cele patru şuruburi de prindere a suportului mai erau doar două, şi alea pe jumătate deşurubate.

Am întrebat nişte ţigănuşi dacă ştiu ceva, bineînţeles că au zis că nu. Bun, am sunat la 112, mi-au dat legătura la Poliţie şi am ajuns la secţia nr. 3 de pe G-ral Berthelot nr. 34. Acolo am scris o declaraţie, iar poliţistul mi-a recomandat să scriu că am pierdut numărul, nu că mi s-a furat. Asta pentru că, în caz de furt, eliberarea unei dovezi poate dura până la 30 de zile. Am zis OK, până la urmă interesul meu e să îmi fac alt număr, nu să-i pun la muncă pe ei, că oricum nu cred că-l găseau vreodată pe autor.

Chiar şi aşa, dovada mi se va da săptămâna viitoare, deci trebuie să mai fac un drum la Bucureşti special pentru asta. Tare greu o fi să dai pe loc o dovadă că s-a pierdut un număr de înmatriculare… În ce ţară trăim, fraţilor!

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

2 comentarii la „Ce se mai fura pe la noi: placute de inmatriculare”

  1. Pingback: Auto-blog.ro
  2. Pingback: Auto-blog.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.