Chevrolet Camaro Convertible: muscle-car aerisit

Ce loc mai bun decât Los Angeles pentru a lansa un nou cabriolet? Mai ales unul de care americanii sunt foarte ataşaţi, cum e cazul lui Camaro Convertible. Versiunea decapotabilă a lui Camaro va debuta la Salonul Auto de la L.A. săptămâna aceasta, iar cei de la Chevrolet speră ca acesta să imite succesul de piaţă al coupe-ului.

Faţă de coupe, linia caroseriei nu a avut de suferit în urma pierderii plafonului, ba dimpotrivă, pare că aşa a fost concepută de la început. Camaro Convertible arată foarte bine, îndrăznesc să spun că mult mai bine decât principalul său rival, Ford Mustang Convertible. Plafonul este textil, aşa că nu va răpi prea mult din volumul portbagajului şi, în plus, conferă maşinii un aer mai elegant.

Camaro Convertible este propulsat de aceleaşi motoare ca şi coupe-ul: un V6 de 310 CP şi un V8 de 420 CP, oferit cu versiunea de top SS. Acesta din urmă garantează o acceleraţie de la 0 la 100 km/h sub 5 secunde şi o viteză maximă de 250 km/h. Standard se oferă transmisie manuală cu şase trepte, iar opţional una automată cu acelaşi număr de rapoarte.

În SUA, Camaro Convertible va fi vândut din februarie 2011 la un preţ de circa 30.000 dolari pentru versiunea de bază, un adevărat chilipir pentru o astfel de maşină. Din păcate, dacă va fi adus în Europa, preţul va sări binişor de 30.000. Euro, nu dolari.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.