„Comedians in Cars Getting Coffee”: o cura de umor si masini de calitate

Seinfeld-David-VW-Beetle
Sunt un mare fan al serialului Seinfeld și al creatorilor acestuia, Larry David și Jerry Seinfeld. Golul rămas după terminarea sitcom-ului l-am umplut cu „Curb your Enthusiasm”, serial în care am regăsit același tip de umor și de situații ilare care te fac să râzi necontrolat. Dar s-a terminat și ăsta. Din fericire, în 2012 Jerry Seinfeld s-a hotărât să mai facă un serial „despre nimic”. Se numește „Comedians in Cars Getting Coffee„, este difuzat doar pe internet și combină cele mai mari pasiuni ale lui: comedia, sporovăiala la o cafea și mașinile clasice. Am văzut aseară toate cele zece episoade și pot să spun că Seinfeld m-a surprins încă o dată.

Scenariul e simplu: în fiecare episod Seinfeld alege o mașină vintage cu care plimbă un invitat (neapărat actor de comedie) către o cafenea. Cafeaua și mașina sunt însă doar pretexte pentru o discuție între prieteni, amuzantă și presărată pe alocuri cu accente serioase și cu povești de viață (ultimul episod cu Michael Richards alias „Kramer” este pentru mine greu de egalat). Pe lângă inegalabilul „Kramer”, printre invitații din primul sezon se mai numără grei precum Larry David, Alec Baldwin, Mel Brooks sau Ricky Gervais.

Așadar, nu este un show despre mașini, ci despre oameni cu mult umor. Cu toate astea, dacă nu sunteți fani Seinfeld dar vă plac mașinile adevărate merită să urmăriți episoadele doar pentru cadrele în care apar automobile clasice precum VW Beetle (1952), Austin Healey 3000 (1967), Dodge Challenger T/A (1970), Mercedes-Benz 280 SL (1970), VW Karmann Ghia (1963), Mercedes-Benz 300SEL 6.3 (1970), Porsche 356 SC Cabriolet (1966), Triumph TR6 (1976), Rolls Royce Silver Cloud II (1960) și Volkswagen Bus (1962).

Pe lângă acestea, nu putea lipsi mașina de care Seinfeld este literalmente obsedat, Porsche 911. Este vorba de un superb 911S verde din 1970 care apare în episodul cu Carl Reiner și Mel Brooks. Conform unor surse, Seinfeld are în colecția sa nu mai puțin de 46 de modele Porsche, dintre care peste 30 aparțin seriei 911.

Primul sezon al serialului s-a încheiat, dar se aude că va urma și al doilea. Din fericire, puteți vedea toate cele 10 episoade gratuit aici. Din nefericire, pentru sezonul următor se pare că va exista și o formă de plată. Enjoy!

 

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.