„Comedians in Cars Getting Coffee”: o cura de umor si masini de calitate

Seinfeld-David-VW-Beetle
Sunt un mare fan al serialului Seinfeld și al creatorilor acestuia, Larry David și Jerry Seinfeld. Golul rămas după terminarea sitcom-ului l-am umplut cu „Curb your Enthusiasm”, serial în care am regăsit același tip de umor și de situații ilare care te fac să râzi necontrolat. Dar s-a terminat și ăsta. Din fericire, în 2012 Jerry Seinfeld s-a hotărât să mai facă un serial „despre nimic”. Se numește „Comedians in Cars Getting Coffee„, este difuzat doar pe internet și combină cele mai mari pasiuni ale lui: comedia, sporovăiala la o cafea și mașinile clasice. Am văzut aseară toate cele zece episoade și pot să spun că Seinfeld m-a surprins încă o dată.

Scenariul e simplu: în fiecare episod Seinfeld alege o mașină vintage cu care plimbă un invitat (neapărat actor de comedie) către o cafenea. Cafeaua și mașina sunt însă doar pretexte pentru o discuție între prieteni, amuzantă și presărată pe alocuri cu accente serioase și cu povești de viață (ultimul episod cu Michael Richards alias „Kramer” este pentru mine greu de egalat). Pe lângă inegalabilul „Kramer”, printre invitații din primul sezon se mai numără grei precum Larry David, Alec Baldwin, Mel Brooks sau Ricky Gervais.

Așadar, nu este un show despre mașini, ci despre oameni cu mult umor. Cu toate astea, dacă nu sunteți fani Seinfeld dar vă plac mașinile adevărate merită să urmăriți episoadele doar pentru cadrele în care apar automobile clasice precum VW Beetle (1952), Austin Healey 3000 (1967), Dodge Challenger T/A (1970), Mercedes-Benz 280 SL (1970), VW Karmann Ghia (1963), Mercedes-Benz 300SEL 6.3 (1970), Porsche 356 SC Cabriolet (1966), Triumph TR6 (1976), Rolls Royce Silver Cloud II (1960) și Volkswagen Bus (1962).

Pe lângă acestea, nu putea lipsi mașina de care Seinfeld este literalmente obsedat, Porsche 911. Este vorba de un superb 911S verde din 1970 care apare în episodul cu Carl Reiner și Mel Brooks. Conform unor surse, Seinfeld are în colecția sa nu mai puțin de 46 de modele Porsche, dintre care peste 30 aparțin seriei 911.

Primul sezon al serialului s-a încheiat, dar se aude că va urma și al doilea. Din fericire, puteți vedea toate cele 10 episoade gratuit aici. Din nefericire, pentru sezonul următor se pare că va exista și o formă de plată. Enjoy!

 

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.