Cozile la benzina se intorc. De vina sunt promotiile Petrom

Tocmai ce m-am întors din Grecia, unde am stat într-o zi o oră la coadă la benzină pentru că doar câteva staţii de distribuţie erau deschise, restul neavând carburanţi. Un prilej bun să mă gândesc la cozile de pe vremea lui Ceaşcă pe care le-am prins şi eu, dar nu ca şofer ci ca însoţitor de şofer (tata mă lua cu el când stătea la coadă la benzină pentru că-mi plăcea să mă uit la maşini).

Aşa că m-am speriat când am venit acum două zile în ţară şi am văzut o ştire care anunţa cozi imense la benzinării. Hopa, zic, începe circul şi la noi ca la greci. Din fericire, cozile de la noi nu sunt cauzate de penuria de carburanţi, ci de o promoţie a Petrom. Compania austriacă care vinde românilor petrol românesc la un preţ mai mare ca în Austria s-a „milostivit” de noi şi a pornit o promoţie care zice aşa: în anumite zile şi la anumite staţii dinainte anunţate (doar din Bucureşti), timp de o oră, se vor vinde carburanţi cu 40% mai ieftin decât în mod normal.

Promoţia se numeşte „Ora reducerilor” şi se desfăşoară în zilele de 11, 12, 18, 19, 25 şi 26 septembrie, între orele 11.00-12.00, în câte o staţie Petrom din Bucureşti care va fi anunţată în prealabil la postul de radio Europa FM. Inutil de spus că se formează cozi imense cu multe ore înainte de începerea promoţiei, aşa cum s-a întâmplat zilele trecute în Bucureşti pe Mihai Bravu unde coada depăşea doi kilometri.

Vă daţi seama că într-o oră doar primele câteva zeci de maşini au prins promoţia (asta dacă nu cumva se mai găseau şi deştepţi cu canistre multe de umplut prin portbagaj). E criză, iar oamenii profită de orice ocazie pentru a face economii. Păcat însă că Petrom nu a găsit o modalitate mai civilizată de a pune în practică promoţia asta. Dar na, românii iubesc cozile, sunt adânc imprimate în ADN-ul lor, aşa că Petrom le dă posibilitatea de a retrăi momente din „epoca de aur”, la preţ redus.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.