Cozile la benzina se intorc. De vina sunt promotiile Petrom

Tocmai ce m-am întors din Grecia, unde am stat într-o zi o oră la coadă la benzină pentru că doar câteva staţii de distribuţie erau deschise, restul neavând carburanţi. Un prilej bun să mă gândesc la cozile de pe vremea lui Ceaşcă pe care le-am prins şi eu, dar nu ca şofer ci ca însoţitor de şofer (tata mă lua cu el când stătea la coadă la benzină pentru că-mi plăcea să mă uit la maşini).

Aşa că m-am speriat când am venit acum două zile în ţară şi am văzut o ştire care anunţa cozi imense la benzinării. Hopa, zic, începe circul şi la noi ca la greci. Din fericire, cozile de la noi nu sunt cauzate de penuria de carburanţi, ci de o promoţie a Petrom. Compania austriacă care vinde românilor petrol românesc la un preţ mai mare ca în Austria s-a „milostivit” de noi şi a pornit o promoţie care zice aşa: în anumite zile şi la anumite staţii dinainte anunţate (doar din Bucureşti), timp de o oră, se vor vinde carburanţi cu 40% mai ieftin decât în mod normal.

Promoţia se numeşte „Ora reducerilor” şi se desfăşoară în zilele de 11, 12, 18, 19, 25 şi 26 septembrie, între orele 11.00-12.00, în câte o staţie Petrom din Bucureşti care va fi anunţată în prealabil la postul de radio Europa FM. Inutil de spus că se formează cozi imense cu multe ore înainte de începerea promoţiei, aşa cum s-a întâmplat zilele trecute în Bucureşti pe Mihai Bravu unde coada depăşea doi kilometri.

Vă daţi seama că într-o oră doar primele câteva zeci de maşini au prins promoţia (asta dacă nu cumva se mai găseau şi deştepţi cu canistre multe de umplut prin portbagaj). E criză, iar oamenii profită de orice ocazie pentru a face economii. Păcat însă că Petrom nu a găsit o modalitate mai civilizată de a pune în practică promoţia asta. Dar na, românii iubesc cozile, sunt adânc imprimate în ADN-ul lor, aşa că Petrom le dă posibilitatea de a retrăi momente din „epoca de aur”, la preţ redus.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.