Criza economica? Cel mai mare Ferrari Store din Europa de Est s-a deschis la Bucuresti…

Ferrari_storeAstăzi a fost inaugurat pe Calea Victoriei primul Ferrari Store din România, în urma unei investiţii de 4,2 milioane de euro. Magazinul are o suprafaţă de 500 metri pătraţi, fiind cel mai mare din Estul Europei şi al doilea de pe continent, după cel de la Milano!

Capitalul investit nu este însă italian, ci românesc, magazinul aparţinând companiei Forza Rossa, importatorul oficial al Ferrari în România. Al cărei patron este Ion Bazac, fostul ministru al sănătăţii. Acesta estimează pentru anul viitor vânzări de 2 milioane de euro, adică 5.500 euro/mp de showroom, mai puţin decât la Milano, dar mai mult decât la Atena sau Kiev.

La inaugurare a participat şi pilotul de rezervă al Scuderiei Ferrari, Giancarlo Fisichella, care a acordat autografe şi a răspuns întrebărilor jurnaliştilor. „“A ajunge să fac parte din echipa Ferrari a fost un vis pentru mine, deci să fiu aici prezent la deschiderea acestui magazin mi se pare, de asemenea, un vis. Magazinul este superb şi vreau să-i felicit pe toţi cei care s-au străduit să deschidă acest Ferrari Store“, a spus Fisico.

Forza Rossa a avut o cifră de afaceri în 2009 de 8 milioane de euro, livrând 25 de maşini. Pentru anul viitor, importatorul Ferrari estimează că va vinde 35 de unităţi, profitând de lansarea noului model 458 Italia, care va fi adus în România din martie, la un preţ de pornire de 170.000 euro.

În magazinul Ferrari de pe Calea Victoriei nr. 1-5 puteţi găsi orice, de la articole de îmbrăcăminte, machete auto(250-500 RON), brelocuri (22 euro), căni (18 euro), biciclete (1.100 euro) până la un monopost fără motor, în valoare de 200.000 euro. Bani să fie…

Sursa: Hotnews

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.