Cum sa conducem pe timp de iarna

Nu mai e mult timp până când iarna ne va surprinde din nou pe toţi. Iar asta înseamnă, pentru cei mai mulţi şoferi, un adevărat iad: drumuri alunecoase, înzăpeziri, motoare care nu pornesc, timp, nervi şi bani irosiţi…

Dacă v-aţi dotat maşina cu pneuri de iarnă, aţi verificat nivelul antigelului şi al lichidului de parbriz (neapărat de iarnă), aţi schimbat ştergătoarele de parbriz uzate, aţi verificat încărcarea bateriei şi aţi pus în portbagaj săculeţul cu nisip, lopata şi lanţurile pentru roţi se poate spune că sunteţi un şofer precaut.

Dar asta nu e suficient. Stilul dumneavoastră de condus trebuie de asemenea schimbat pe timpul iernii, întrucât aderenţa mult mai scăzută cere o atenţie sporită şi o abordare diferită a comenzilor maşinii.

Citiţi articolul întreg pe Ziare.com

Foto: BMW

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.