Dacia confirma doua noutati la Geneva. Duster facelift si Logan MCV, principalii „suspecti”

Renault-DCross-Concept-2Dacia a confirmat pe pagina de Facebook a filialei din Germania că va aduce la Salonul Auto de la Geneva două noi modele, fără a divulga însă care sunt acestea. Cele mai vehiculate variante sunt Duster facelift și Logan MCV.

Restilizare ușoară pentru Duster

Aproape sigur unul dintre ele este Dacia Duster, care va primi un facelift ușor constând într-o nouă grilă, faruri revizuite, precum și în mici retușuri la interior. Posibil să apară și noi dotări. Conceptul Renault DCross cred că oferă cele mai bune indicii referitoare la cum va arăta Duster facelift, în special la partea frontală. Având în vedere că au trecut doar trei ani de la lansarea lui Duster, nu trebuie să ne așteptăm însă la mari modificări. Eu sper doar să nu-l strice 🙂

Noul Logan MCV

Dacia-Logan-MCV-Teophilus-ChinA doua noutate de la Geneva ar putea fi noul Logan MCV, bazat pe actuala familie Logan/Sandero. Nici aici nu trebuie să ne așteptăm la surprize prea mari: fața va fi aceeași cu a sedan-ului, iar la partea din spate e posibil să vedem un tratament similar cu cel de la Sandero (asta dacă Dacia nu va decide să continue tradiția stopurilor longitudinale de la primul MCV).

Interiorul va fi evident identic cu al sedan-ului, singura necunoscută fiind dacă Dacia va mai oferi sau nu o versiune cu șapte locuri. Eu înclin să cred că nu, având în vedere că acum există în gamă Lodgy și Dokker Van. Să nu uităm, Logan MCV era construit pe platforma cu ampatament lung a lui Logan Pick-Up, pe când noul MCV e posibil să aibă același ampatament cu Logan sedan (din rațiuni de costuri), deci nu prea ar fi loc pentru încă două scaune. Ilustrația computerizată a lui Teophilus Chin oferă o idee despre cum ar putea arăta noul Logan MCV, pe care el îl numește Kombi.

Sau un concept?

Să nu uităm însă că Geneva este un salon unde constructorii vin cu foarte multe concepte, iar Dacia nu a mai prezentat un concept-car de mult timp. Ultimul a fost Duster în 2009, iar înainte de acesta a existat unul singur – Logan Steppe în 2006, care a prefigurat primul Logan MCV. Deci nu ar fi exclus ca noul Logan MCV să vină la Geneva sub forma unui concept. Și să nu uităm de Dacia Citadine, mini-ul promis pentru anii următori și care ar putea fi adus la Geneva „îmbrăcat” tot într-un concept.


Foto: Renault, Teophilus Chin
Via | Automarket

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

2 comentarii la „Dacia confirma doua noutati la Geneva. Duster facelift si Logan MCV, principalii „suspecti””

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.