Dacia Dokker si Dokker VAN, noile utilitare bazate pe Lodgy

Dacia a dezvăluit azi gama Dokker, din care vor face parte două utilitare produse pe platforma monovolumului Lodgy la uzina din Maroc. Dokker este versiunea cu locuri, în genul lui Renault Kangoo, iar Dokker VAN este versiunea de marfă (un fel de Kangoo Express). Dokker și Dokker Van sunt primele modele cu uși culisante produse vreodată de Dacia.

Spre deosebire de Lodgy, care poate transporta până la 7 pasageri, Dokker are 5 locuri. Poate dispune de una sau două uși laterale culisante, iar constructorul spune că oferă un „portbagaj generos și o modularitate intuitivă”. Dokker VAN se adresează cu precădere întreprinzătorilor, oferind un volum de încărcare „la cel mai bun nivel din segment”, potrivit comunicatului de presă.

O altă deosebire față de Lodgy este designul, care este chiar reușit, la ambele versiuni. O scăpare se poate remarca însă la nivelul mânerelor portierelor. Dacă cele de la ușile din față provin de la Lodgy, cele de la ușile culisante sunt luate de la Kangoo, iar diferența dintre ele este foarte clară. Deh, low-cost…

Dacă vă întrebați de la ce vine numele Dokker, Dacia s-a inspirat de la cuvântul englezesc „dockworker”, adică muncitor care încarcă și descarcă marfa în port. O aluzie clară la capacitatea mare de încărcare a celor două modele.

Dokker și Dokker VAN vor fi lansate în România în a doua jumătate a acestui an. Nici un detaliu despre prețuri deocamdată, însă este clar că vor ambele modele vor fi sensibil mai ieftine decât Lodgy.

PS: În condițiile astea, Logan Van devine cam inutil, nu?

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Un comentariu la „Dacia Dokker si Dokker VAN, noile utilitare bazate pe Lodgy”

  1. Din cate observ in ultimul timp Dacia isi face din ce in ce mai mult loc pe piata Europeana si nu numai. Avem cu ce ne mandri insa sa nu uitam ca o buna mare parte din realizari o au grupul francez Renault fara de care nu am fi ajuns unde suntem azi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.