Dacia Duster de serie? O gluma buna…

duster_micDeşi extrem de futurist pentru o marcă precum Dacia, conceptul Duster i-a făcut pe mulţi să se gândească cum ar fi dacă promotorul maşinii low-cost ar veni cu un astfel de model pe piaţă. Cei de la revista britanică Autocar chiar dau ca sigură apariţia în 2010 a unui model de serie bazat pe Duster!

Întrebarea-cheie este cât la sută din designul, materialele folosite şi soluţiile interioare regăsite pe Duster vor exista şi pe versiunea de serie. Tind să cred că un 5% ar fi optimist. De ce doar atât? Păi o astfel de maşină ar fi foarte scumpă pentru clientela predilectă a mărcii. Iar Dacia nu îşi permite să facă un pariu atât de riscant. Mai ales în aceste vremuri tulburi. Şi chiar dacă ar ţinti un alt tip de client (tânăr, dinamic, non-conformist), volumele produse nu ar justifica o astfel de investiţie. Ca să nu mai spun că piaţa SUV-urilor compacte este atât de vastă încât îţi trebuie neapărat un atu major ca să reuşeşti. Iar pentru Dacia acesta ar fi preţul.

dacia_duster

Astfel, dacă acest viitor SUV va fi un Logan supraînălţat, cu un design proaspăt dar înrudit cu restul gamei şi folosind cât mai multe din componentele tehnice deja amortizate ale grupului Renault (vezi şi specialistul 4×4 Nissan), atunci situaţia s-ar schimba total. Acela este SUV-ul de care Dacia are nevoie. Şi cred că pe acela îl vom vedea anul viitor, la un preţ accesibil.

Iar cei de la Dacia nu fac decât să confirme acest lucru, prin declaraţia dată de Silviu Sepciu, responsabilul de PR al mărcii, celor de la Automarket: „E adevărat că Dacia SUV va fi lansat în 2010, asta se ştie deja. Însă acesta nu va avea legături stilistice cu Duster, care este un simplu concept. Dacia Duster nu prefigurează un model de serie, sau cel puţin nu în viitorul foarte apropiat„. Clar, da?

 

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.