Dacia Duster salveaza un Porsche Macan impotmolit in off-road chiar la lansarea internationala

Hai că la asta nu mă așteptam: o Dacia Duster a venit în ajutorul unui SUV Porsche Macan care rămăsese împotmolit în off-road chiar în timpul unui eveniment de presă organizat de constructorul german în Maroc. Fără îndoială că această reclamă involuntară pentru Dacia Duster va face deliciul multora, mai ales de pe plaiuri mioritice.

Dar să vedem ce spune omul care a făcut fotografia, jurnalistul britanic Gavin Green de la revista CAR. Într-o postare pe Twitter, Green a scris: „Porsche Macan blocat în timp ce parcurgea un traseu de off-road în Maroc. Dacia Duster vine să-l salveze.” Destul de jenant momentul pentru Porsche, care ar fi putut avea la îndemână un Cayenne care să joace rolul de mașină de asistență, nu era nevoie de un Duster fix la lansarea internațională a lui Macan.

Trecând peste acest moment, cred că nu are nici un rost să facem comparații între cele două mașini – cu banii dați pe un Porsche Macan îți poți cumpăra o mică flotă de Dustere. Nici nu trebuie să presupunem că Macan este neapărat o mașină slabă în off-road: e importantă și „piesa” dintre volan și pedale, iar aici n-avem de unde să știm ce fel de șofer era la volanul Macan-ului.

Mai ales că Gavin Green a mai postat o fotografie în care Macan atacă un traseu de off-road și are o roată suspendată, cu comentariul: „Macan s-a dovedit a fi de fapt mai bun în off-road decât am crezut. A trecut cu bine de acest loc fără asistență din partea Duster-ului”. Cum era de așteptat, Green s-a declarat încântat de comportamentul pe asfalt al lui Macan. Practic asta contează cel mai mult pentru potențialii clienți, întrucât foarte puțini dintre aceștia se vor aventura cu el în off-road.

Oricum, e o poză antologică, și un PR excelent pentru Duster. Cât despre Porsche, nici nu știu ce e mai jenant: faptul că Macan s-a împotmolit sau că l-a scos de acolo un Duster?

Foto: Gavin Green / Twitter

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

9 comentarii la „Dacia Duster salveaza un Porsche Macan impotmolit in off-road chiar la lansarea internationala”

 1. Uimitor! Incepem si noi sa construim masini din ce in ce mai bune.

 2. Ar trebuii cei de la Dacia sa foloseasca asta in avantajul lor, desi Duster se vinde destul de bine in extern.

 3. Sticker GRATUIT romaniancar.com

  Ofer un sticker PVC rotund 10 x 10 cm cu RomanianCar.com.
  Singura conditie pentru a primi sticker-ul este aceea de a va inregistra pe forum, si de a da un LIKE paginii noastre de FaceBook.
  Va astept pe forum.

 4. @ Andreea – Iese acum sandero gti parca, cu 200 cai :D. Dacia este pe drumul cel bun

 5. Stirea imi aduce aminte de un banc: „I: De ce a fost creata Dacia Duster?
  R: Romanii astia… ar face orice ca sa nu-si repare drumurile!”
  🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.