Dacia Duster va avea un pret de pornire de 12.000 euro

Automotive News Europe susţine că SUV-ul Dacia Duster va fi comercializat la un preţ de pornire de 12.000 euro. Prestigioasa publicaţie dedicată industriei auto confirmă astfel previziunile apărute în ultima perioadă în România.

Preţurile oficiale vor fi însă anunţate pe 2 martie, data premierei mondiale a Daciei Duster, în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Evident că preţul vehiculat de Automotive News Europe se referă la cea mai ieftină versiune, cu echiparea de bază şi fără tracţiune integrală.

Mai interesant, cred eu, va fi preţul celei mai ieftine versiuni 4×4, pe care presa franceză îl estimează ca situându-se sub pragul de 15.000 de euro, inclusiv TVA. Practic, la acest preţ, Dacia Duster nu va avea concurenţă. La fel cum s-a întâmplat cu Logan la momentul lansării.

Nici măcar „chinezăriile” GWM Hover CUV sau Martin Motors CEO nu vor putea concura Duster-ul, cele două SUV-uri chinezeşti sărind de 20.000 euro în versiunile cu tracţiune integrală.

Via | Capital

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Un comentariu la „Dacia Duster va avea un pret de pornire de 12.000 euro”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.