Dacia Logan a implinit cinci ani

loganAstăzi, 2 iunie 2009, se împlinesc 5 ani de la prezentarea oficială a primului model Logan berlină, materializare a proiectului X90, iniţiat de Grupul Renault. Acest program s-a bucurat, imediat după lansare, de un succes remarcabil, atât în România cât şi pe plan internaţional.

De-a lungul acestor ani, programul X90 a cunoscut o evoluţie continuă şi a atras aproape 1,5 milioane clienţi din toată lumea. Cifrele vorbesc de la sine: o gamă de 5 modele (Logan berlină, Logan MCV, Logan VAN, Logan Pick-Up şi Sandero) comercializate sub două mărci, Dacia şi Renault, 1.440.000 vehicule produse – din care 1.300.000 Logan şi 140 000 Sandero -, 70 de ţări şi teritorii de pe patru continente unde este comercializată gama X90, 9 uzine de fabricaţie din 8 ţări (România, Maroc, Rusia, India, Iran – 2 uzine -, Brazilia, Columbia şi Africa de Sud).

Apariţia proiectului Logan în România a avut un impact puternic asupra economiei, antrenând dezvoltarea unei întregi reţele de furnizori. Peste 510.000 vehicule Dacia au fost vândute pe pieţele internaţionale din anul 2004. Din acestea, mai mult de 50% au fost destinate Europei Occidentale.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.