Dacia SUV? Nu, un Sandero inaltat

stepwaydinamique8Mult-aşteptatul SUV de la Dacia e de fapt doar o versiune înălţată a hatchback-ului Sandero, care se vinde sub sigla Renault în America de Sud încă din octombrie 2008. Lansat ieri la Salonul Auto de la Barcelona pentru pieţele europene, Sandero Stepway este pentru Dacia ceea ce 207 SW Outdoor şi CrossPolo sunt pentru Peugeot şi Volkswagen: versiuni înălţate, cu un aspect mai robust, care amintesc de SUV-uri. Atenţie, doar amintesc, pentru că le lipseşte calitatea numărul unu a unui SUV: tracţiunea integrală.

Sandero cu muşchi”

Chiar dacă nu dispune de tracţiune integrală, exteriorul „musculos” al lui Sandero Stepway te poate induce în eroare: garda la sol e înălţată cu 20 mm, barele de protecţie faţă şi spate au ornamente cu aspect de crom satinat, iar barele de pavilion longitudinale sunt realizate dintr-o combinaţie de plastic negru şi crom satinat.

Mai mult, pasajele roţilor sunt îmbrăcate în plastic negru, iar farurile au primit un fond negru, pentru un plus de agresivitate. În plus, oglinzile, mânerele portierelor şi pragurile sunt evidenţiate prin acelaşi crom satinat.

Interior individualizat

La interior, tapiţeria neagră, cusăturile albe şi diferitele elemente de culoare gri, cum sunt faţada consolei centrale, conturul aeratoarelor, ornamentul din centrul volanului şi mânerele interioare creează o atmosferă elegantă şi dinamică în acelaşi timp. Inscripţia „Stepway” este prezentă pe portierele şi pragurile faţă, în timp ce un stripping decorativ este disponibil, ca accesoriu, pentru aripile din spate. Spaţiul interior şi volumul portbagajului sunt identice cu cele de la Sandero, fiind vorba de aceeaşi caroserie.

Aceleaşi motoare

În ceea ce priveşte motorizările, Sandero Stepway va dispune de binecunoscutele 1,6 litri pe benzină (90 CP) şi 1,5 litri pe motorină (70 CP). Primul consumă în medie 7,6 litri/100 km, cel de-al doilea 5,3 litri/100 km. Diesel-ul se laudă şi cu emisii de CO2 reduse: 140 g/km. Vânzările încep în septembrie, la un preţ ce urmează a fi anunţat. Dacia va oferi o garanţie de 3 ani sau 100.000 km.

P.S.: SUV-ul va veni în 2010.

Foto: Dacia

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

2 comentarii la „Dacia SUV? Nu, un Sandero inaltat”

  1. De acord cu tine, insa nu Dacia a numit SUV modelul Sandero Stepway, ci presa generalista, in special televiziunile. Dacia a catalogat masina drept o versiune a hatchback-ului Sandero, ceea ce si este pana la urma.

  2. Mai… urata nu este. Este ca… Sandero. Este o Dacia. Nu ai cum sa vezi designul celor de la Alfa Romeo si tehnologiile de la Toyota pe o masina Dacia, care se adreseaza din principiu unui target mai… sarac 😀

    Dar nici sa ajungi sa numesti chestia aia … ca fiind un SUV. mi se pare mult prea exagerat sa jignesti termenul de SUV in halu’ asta. In momentul in care nu ai nici macar 4×4 pe el, nu-l numesti SUV.. ci … “Dacia Sandero Inaltat , pentru a nu lovi bordurile in parcare”

    In fine, aici sunt mai multe imagini si wallpapers cu Sandero Stepway :

    http://www.my-image-host.com/users.php?act=gallery&gal=13

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.