Dacia SUV se va numi Duster, nu Kanjara!

dacia_duster_micRevista franceză “Auto Plus” a publicat o fotografie trimisă de un cititor care a surprins SUV-ul Dacia în timpul unor filmări publicitare, în Franţa. Faţă de pozele publicate în iulie aici, nu s-a produs nici o schimbare notabilă în ceea ce priveşte aspectul maşinii.

Apar însă spoilerele vopsite în culoarea caroseriei şi oglinzile vopsite în gri, la fel ca barele longitudinale de pe plafon. E clar că modelul din poză este unul de top, cu echipare bogată.

Dar nu ăsta e lucrul cel mai important, ci faptul că poza trădează denumirea SUV-ului. Maşina se va numi Duster, nume identic cu al conceptului futurist prezentat la Geneva anul acesta. La o privire mai atentă observăm că numele Duster apare în locul plăcuţei de înmatriculare, artificiu des folosit de constructorii auto când se realizează fotografiile şi filmele de presă.

Deci Duster, nu Kanjara. Chiar dacă Renault a înregistrat ca proprietate intelectuală şi acest al doilea nume. Sunt curios pentru ce model va fi folosit numele Kanjara. Eu cred că pentru viitorul monovolum al mărcii.

Aşadar, avem un nume, când vom avea şi maşina? Cei de la Auto Plus prognozează că SUV-ul va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva din martie 2010, urmând ca vânzările să înceapă în vară. Preţul vehiculat de francezi este de 17.000 euro pentru Duster 4×4 şi 14.000 euro pentru Duster 4×2.

Sursa: autoweek.nl

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.