Dacia SUV se va numi Duster, nu Kanjara!

dacia_duster_micRevista franceză “Auto Plus” a publicat o fotografie trimisă de un cititor care a surprins SUV-ul Dacia în timpul unor filmări publicitare, în Franţa. Faţă de pozele publicate în iulie aici, nu s-a produs nici o schimbare notabilă în ceea ce priveşte aspectul maşinii.

Apar însă spoilerele vopsite în culoarea caroseriei şi oglinzile vopsite în gri, la fel ca barele longitudinale de pe plafon. E clar că modelul din poză este unul de top, cu echipare bogată.

Dar nu ăsta e lucrul cel mai important, ci faptul că poza trădează denumirea SUV-ului. Maşina se va numi Duster, nume identic cu al conceptului futurist prezentat la Geneva anul acesta. La o privire mai atentă observăm că numele Duster apare în locul plăcuţei de înmatriculare, artificiu des folosit de constructorii auto când se realizează fotografiile şi filmele de presă.

Deci Duster, nu Kanjara. Chiar dacă Renault a înregistrat ca proprietate intelectuală şi acest al doilea nume. Sunt curios pentru ce model va fi folosit numele Kanjara. Eu cred că pentru viitorul monovolum al mărcii.

Aşadar, avem un nume, când vom avea şi maşina? Cei de la Auto Plus prognozează că SUV-ul va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva din martie 2010, urmând ca vânzările să înceapă în vară. Preţul vehiculat de francezi este de 17.000 euro pentru Duster 4×4 şi 14.000 euro pentru Duster 4×2.

Sursa: autoweek.nl

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.