Daniel Nicolescu a obtinut o noua victorie internationala la karting

daniel_nicolescu1În perioada 18- 22 noiembrie, echipa românească JMS Performance s-a deplasat în Grecia pentru ultima competiţie de karting a sezonului 2009, Cupa Internaţională Atena, competiţie desfăşurată sub egida Cik-FIA. La start s-au aliniat cei mai buni piloţi din Europa de Sud-Est.

Şi de aceeastă dată ploieşteanul Daniel Nicolescu a demonstrat că este cel mai rapid pilot de karting pe care îl are România în acest moment. Nicolescu s-a acomodat imediat cu pista dură din capitala Greciei şi încă din prima sesiune fost cel mai rapid pilot de pe pistă.

Adevărata confruntare avea să aibă loc vineri, cînd şi-au făcut apariţia piloţii localnici, familiarizaţi cu circuitul. De remarcat că piloţii greci au fost piloţii oficiali ai echipei de uzină PCR, echipa angrenată la cel mai înalt nivel în competiţiile de karting.

Sîmbătă, în calificările competiţiei, beneficiind de un setup perfect, Nicolescu s-a impus cu o zecime de secundă în faţa grecului Fillippos Kalesis. Plecat din prima poziţie, Nicolescu a făcut un start perfect şi s-a instalat la conducerea prefinalei, poziţie pe care nu a mai cedat-o pînă la final.

Finala a fost o copie fidelă a primei curse, pilotul JMS cîştigînd competiţia cu un avans de 4,2 secunde. Pe locul al doilea a terminat Vukov Risto din Macedonia, iar pe ultima treaptă a podiumului, Kelesidis Ioannis din Grecia. Următorul român clasat a fost Brad Brunner, pe poziţia a 6-a la debutul în cadrul clasei KF3.

A fost un an foarte bun pentru noi, am încercat tot sezonul să-i punem la dispoziţie cel mai bun material de concurs lui Daniel, iar el ne-a răsplătit munca din plin, cu 6 pole-position-uri din tot atîtea posibile în Campionatul Naţional şi 4 Victorii, o calificare incredibilă  în premieră la finala Campionatului European de Karting din Spania şi titlul de Campion al Europei de Sud Est!“, a declarat Ionuţ Iancu, team manager JMS Performance.

PS: Îmi propun ca pe acest blog să susţin cât mai mulţi tineri sportivi români precum Daniel. Cu cât mai mulţi, cu atât mai bine. Aşa că dacă ştiţi şi voi români cu rezultate în sportul cu motor, vă rog să-mi trimiteţi informaţii despre aceştia pentru a-i populariza.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.