Daniel Nicolescu a obtinut o noua victorie internationala la karting

daniel_nicolescu1În perioada 18- 22 noiembrie, echipa românească JMS Performance s-a deplasat în Grecia pentru ultima competiţie de karting a sezonului 2009, Cupa Internaţională Atena, competiţie desfăşurată sub egida Cik-FIA. La start s-au aliniat cei mai buni piloţi din Europa de Sud-Est.

Şi de aceeastă dată ploieşteanul Daniel Nicolescu a demonstrat că este cel mai rapid pilot de karting pe care îl are România în acest moment. Nicolescu s-a acomodat imediat cu pista dură din capitala Greciei şi încă din prima sesiune fost cel mai rapid pilot de pe pistă.

Adevărata confruntare avea să aibă loc vineri, cînd şi-au făcut apariţia piloţii localnici, familiarizaţi cu circuitul. De remarcat că piloţii greci au fost piloţii oficiali ai echipei de uzină PCR, echipa angrenată la cel mai înalt nivel în competiţiile de karting.

Sîmbătă, în calificările competiţiei, beneficiind de un setup perfect, Nicolescu s-a impus cu o zecime de secundă în faţa grecului Fillippos Kalesis. Plecat din prima poziţie, Nicolescu a făcut un start perfect şi s-a instalat la conducerea prefinalei, poziţie pe care nu a mai cedat-o pînă la final.

Finala a fost o copie fidelă a primei curse, pilotul JMS cîştigînd competiţia cu un avans de 4,2 secunde. Pe locul al doilea a terminat Vukov Risto din Macedonia, iar pe ultima treaptă a podiumului, Kelesidis Ioannis din Grecia. Următorul român clasat a fost Brad Brunner, pe poziţia a 6-a la debutul în cadrul clasei KF3.

A fost un an foarte bun pentru noi, am încercat tot sezonul să-i punem la dispoziţie cel mai bun material de concurs lui Daniel, iar el ne-a răsplătit munca din plin, cu 6 pole-position-uri din tot atîtea posibile în Campionatul Naţional şi 4 Victorii, o calificare incredibilă  în premieră la finala Campionatului European de Karting din Spania şi titlul de Campion al Europei de Sud Est!“, a declarat Ionuţ Iancu, team manager JMS Performance.

PS: Îmi propun ca pe acest blog să susţin cât mai mulţi tineri sportivi români precum Daniel. Cu cât mai mulţi, cu atât mai bine. Aşa că dacă ştiţi şi voi români cu rezultate în sportul cu motor, vă rog să-mi trimiteţi informaţii despre aceştia pentru a-i populariza.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.