De ce?

De ce trebuie să mergeţi cu proiectoarele de ceaţă aprinse mereu, în special când nu e ceaţă?

De ce trebuie să-mi prăjiţi ochii cu lămpile de ceaţă din spate, când afară este vizibilitate 100%?

De ce aruncaţi chiştoacele de ţigări pe geam? Chiar dacă sunteţi la semafor sau în afara localităţii şi aveţi în spate o maşină, nu contează pentru voi… Oare nu aveţi scrumiere în maşini? Sau nu ştiţi la ce folosesc?

De ce aruncaţi pe geam toate gunoaiele pe care le-aţi strâns în maşină? De ce nu vă aruncaţi şi voi?

De ce trebuie să vă ascultăm manelele date la maxim, din Daciile obosite sau din X5-urile cu geamuri fumurii lăsate jos? Să vă spun un secret: şi cu geamurile coborâte şi cu ele ridicate, tot cocalari sunteţi.

De ce acceleraţi când vreau să depăşesc? E clar că nu aveţi bun-simţ, aşa că gândiţi-vă aşa: s-ar putea ca nu toţi şoferii să fie aşa fraieri ca mine şi să vă lase în pace. S-ar putea ca unul să vă trântească o frână în faţă după ce v-a depăşit şi să vă bată până leşinaţi.

De ce dormiţi când sunteţi primii la semafor?

De ce claxonaţi? Credeţi că se deblochează cumva intersecţia dacă vă uitaţi laba apăsată pe claxon? Sau că ăla care nu are reflexele voastre de şumahări o să plece la următorul semafor cu 5 secunde mai repede?

De ce opriţi în mijlocul drumului iar dacă vă atrage cineva atenţia săriţi ca arşi: „Nu vezi bă că am aprins avariile?”. Avariile nu vă salvează de la faptul că sunteţi imbecili.

De ce zgâriaţi maşina nouă a vecinului? Nu vă gândiţi că într-o zi tot o să vă prindă cineva o să fiţi voi cei zgâriaţi? Şi nu cu cheia…

De ce îmi daţi flash-uri când am de depăşit camioane sau alte autovehicule mai lente de pe prima bandă? Vreţi să mă evapor ca să treceţi voi?

De ce mergeţi pe banda a doua cu 70 km/h şi nu vă daţi la o parte nici dacă trag cu tunul din spate?

PS: Vă rog să mai adăugaţi şi voi întrebări în această listă dacă am uitat ceva. Voi cei care vă simţiţi la fel de revoltaţi ca mine. Iar voi, cei vizaţi de întrebările mele, poate vă daţi seama că nu e chiar bine ce faceţi. Dacă nu realizaţi lucrul ăsta, împuşcaţi-vă!

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

4 comentarii la „De ce?”

 1. oare caroseria are tabla , ca wolswagen ,rulmenri,motor,injectie,zgomot inter. ,stabilitate,confort; logan cind face 8 ani de la fabricatie ,astept raspuns peste 51 ani . – cu faruri ceata ,merg tarani ,jmecheri,romi, toti nepoliticosi, -stopuri ceata ,nesimtiti,sa nu-i stea in spate

 2. Aaa, si de ce orice topit isi pune la masina numere
  smechere (ZEU, SEX, BAN, RON, etc).Daca lucram la Circulatie si numerele erau din 4 litere le-as fi dat la toti M**E!!!

 3. De ce ai impresia ca daca tu ai BMW si eu Dacia sunt obligat sa te las sa te repliezi dupa ce ai depasit toata coloana pe contrasens inainte de semafor? Masina scumpa are prioritate?
  De ce toti berbecii se cred experti auto si asi al volanului?
  De ce toti se pricep sa dea sfaturi in ale sofatului?
  De ce orice tigan (scuze, rrrrrom)are o masina de 50000 euro si eu una de 9000, din moment ce el nu munceste nici pe jumatate cat mine sau poate chiar de loc?
  De ce traim intr-o tara de cacat?

 4. 🙂 buna lista. din pacate de fiecare data cand ies cu masina prin imputitul asta de bucuresti ma lovesc de cel putin 80% dintre problemele pe care le-ai spus aici… ma gandesc si adaug:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.