De pe strada: Samsung QM5 in Bucuresti

În Bucureşti poţi avea surpriza să vezi pe stradă nu doar mărci cunoscute de maşini, ci şi unele despre care (probabil) n-ai auzit niciodată. Cum este SUV-ul din imagine, pe care l-am văzut parcat pe strada Barbu Văcărescu. Când îl vezi din spate, poţi să pariezi că e un Renault Koleos.

Dacă te apropii însă, vezi că e versiunea coreeană a acestuia, Samsung QM5. Deşi mai corect ar fi să spun de Koleos că e versiunea europeană a lui Samsung QM5. Pentru cei care şi-au cumpărat Koleos, e bine să ştie că nu conduc o maşină franceză, ci una coreeană, fiind produsă în Coreea de Sud.

Dar ce caută oare un Samsung QM5 în Bucureşti, când la noi această marcă nu se importă oficial, iar cei interesaţi pot cumpăra aceeaşi maşină din reprezentanţele Renault? Mister total…

PS: Scuze pentru calitatea pozelor, dar eram la volan, iar telefonul meu nu prea le are cu fotografiile.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

4 comentarii la „De pe strada: Samsung QM5 in Bucuresti”

  1. Am vazut si eu astazi, undeva pe langa ambasada SUA, parcat intr-o curte. Nu i-am facut poze ca sareau agentii CIA pe mine probabil :)). Cred ca era acelasi. Nu l-am vazut decat din fata si din lateral, asa am observat asemanarea cu koleos si mi-am dat seama ca e versiunea Samsung. Presupun ca ar apartine vreunui diplomat.

  2. Yep 🙂 Renault Samsung Motors se numeste compania. Actionar majoritar este Renault, iar masinile cu sigla Samsung se vand doar in Coreea de Sud si Chile din cate stiu eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.