Despre cauciucurile de iarna, la noi si in Europa

Proiectul de ordonanță de urgenţă care prevede obligativitatea şoferilor de a folosi cauciucuri de iarnă în perioada 1 noiembrie – 31 martie generează în continuare foarte multe discuţii. E normal, întrucât afectează foarte mulţi oameni, însă nu doar aceasta este singura cauză.

Celălalt motiv este că proiectul are foarte multe lipsuri. Un exemplu: nu se vorbeşte nicăieri despre anvelopele all-season. În mod normal, o maşină dotată cu astfel de anvelope poate circula în siguranţă şi iarna, dacă pneurile au aplicată eticheta „M+S” (mud and snow). Proiectul vorbeşte însă doar de anvelopele de iarnă. Ce fac oamenii care au cauciucuri all-season? Primesc amenzi sau nu?

O altă ambiguitate: nu se specifică cu câte pneuri de iarnă trebuie să fie dotat un autoturism, două sau patru? E important, pentru că se poate circula şi cu două pneuri de iarnă, dacă acestea sunt montate pe roţile motoare.

Citeşte articolul întreg pe Ziare.com

Foto: forum.club4x4.ro

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

2 comentarii la „Despre cauciucurile de iarna, la noi si in Europa”

  1. Sunt sigur ca in zilele urmatoare vor aparea si adevaratele motive pentru care guvernantii vor sa ne bage pe gat ordonanta asta, in forma asta si in foarte mare graba. Este prea dubioasa: nu exista o minima dezbatere pe marginea acesteia, se doreste adoptarea ei pe nerasuflate, intr-o forma rigida, fara amendamente de bun-simt, cum ar fi ca pneurile de iarna sa fie obligatorii doar cand pe drumuri exista polei, zapada sau gheata. Abia astept sa vad care sunt beneficiarii reali ai acestei ordonante.

  2. …pai din toata mascarada asta cu specific Romanesc, iese la iveala faptul in plina criza unii vor face bani grei pe carca noastra, asa ca ce mai conteaza toate aceste intrebari, trebuie sa cumparam !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.