Doi romani au castigat concursul de design pentru viitoarele masini de livrari ale Domino’s Pizza

Marian-Cilibeanu-D-Box2-Project-1
Domino’s Pizza și comunitatea de designeri auto Local Motors au ales proiectele câștigătoare ale concursului “Domino’s Ultimate Delivery Vehicle Challenge”, desfășurat în cinci etape. Competiția a demarat în august 2012, scopul final fiind găsirea celui mai bun design pentru o viitoare mașină de livrări pentru Domino’s Pizza care să coste în jur de 20.000 de dolari.

Prin eliminări succesive, Domino’s Pizza și Local Motors au ales ca model de plecare Chevrolet Spark. În faza a cincea a concursului, totodată și cea finală, organizatorii au dorit de la concurenți să obțină randări cât mai realiste ale designului UDV-ului în diferite cadre, inclusiv o scenă de noapte în New York și una de amurg într-o zonă suburbană.

Faza a cincea a fost împărțită în patru categorii: randare exterioară, randare interioară, cea mai bună scenă de noapte și cel mai bun branding. Și aici ajungem la românii noștri. Câștigătorul a trei din cele patru categorii a fost designerul Marian Cilibeanu (București), cu proiectul intitulat D-Box2. Acesta a luat locul întâi la randare exterioară, juriul apreciind designul său original, folosirea inspirată a logo-ului Domino’s Pizza și a semnului “Out for Delivery”, precum și funcționalitatea UDV-ului.

Foarte lăudată a fost soluția aleasă de acesta pentru ușa compartimentului în care se păstrează pizza, anume geamul tip hublou care a evidențiat proiectul D-Box2 în fața celorlalte. Cilibeanu a câștigat și categoriile best branding și best night scene și s-a clasat al treilea la randare interioară, categorie câștigată de un alt român, Ianis Vasilatos (Oradea) cu proiectul SparkUS.

În afara premiilor în bani deloc de neglijat (1500 de dolari pentru locul 1 la fiecare din primele două categorii și 1000 de dolari pentru locul 1 la fiecare din următoarele două categorii), cei doi designeri români și comunitatea Local Motors își vor vedea ideile transformate în realitate, întrucât Domino’s Pizza intenționează să-i determine pe francizorii săi din S.U.A. să cumpere câte un astfel de Spark.

Asta înseamnă că aproximativ 5.000 de astfel de mașini vor putea fi văzute prin orașele Americii în viitor. Felicitări ambilor români și să sperăm că acest concurs va fi o rampă de lansare pentru amândoi. Îl cunosc personal pe Marian Cilibeanu și cred că o merită cu prisosință.

Foto: Marian Cilibeanu, Local Motors

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

3 comentarii la „Doi romani au castigat concursul de design pentru viitoarele masini de livrari ale Domino’s Pizza”

  1. da, conceptul arata foarte bine. In Constanta am observat ca majoritatea pizzeriilor folosesc Matiz/Tico sau scutere pentru livrarea produselor catre client. Probabil ca se tine cont si de combustibil + piese cat mai ieftine. In orice caz, foarte multi soferi angajati conduc haotic si fac praf masinile foarte usor, ma refer in Romania pentru ca in alte tari nu stiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.