Doi romani au castigat concursul de design pentru viitoarele masini de livrari ale Domino’s Pizza

Marian-Cilibeanu-D-Box2-Project-1
Domino’s Pizza și comunitatea de designeri auto Local Motors au ales proiectele câștigătoare ale concursului “Domino’s Ultimate Delivery Vehicle Challenge”, desfășurat în cinci etape. Competiția a demarat în august 2012, scopul final fiind găsirea celui mai bun design pentru o viitoare mașină de livrări pentru Domino’s Pizza care să coste în jur de 20.000 de dolari.

Prin eliminări succesive, Domino’s Pizza și Local Motors au ales ca model de plecare Chevrolet Spark. În faza a cincea a concursului, totodată și cea finală, organizatorii au dorit de la concurenți să obțină randări cât mai realiste ale designului UDV-ului în diferite cadre, inclusiv o scenă de noapte în New York și una de amurg într-o zonă suburbană.

Faza a cincea a fost împărțită în patru categorii: randare exterioară, randare interioară, cea mai bună scenă de noapte și cel mai bun branding. Și aici ajungem la românii noștri. Câștigătorul a trei din cele patru categorii a fost designerul Marian Cilibeanu (București), cu proiectul intitulat D-Box2. Acesta a luat locul întâi la randare exterioară, juriul apreciind designul său original, folosirea inspirată a logo-ului Domino’s Pizza și a semnului “Out for Delivery”, precum și funcționalitatea UDV-ului.

Foarte lăudată a fost soluția aleasă de acesta pentru ușa compartimentului în care se păstrează pizza, anume geamul tip hublou care a evidențiat proiectul D-Box2 în fața celorlalte. Cilibeanu a câștigat și categoriile best branding și best night scene și s-a clasat al treilea la randare interioară, categorie câștigată de un alt român, Ianis Vasilatos (Oradea) cu proiectul SparkUS.

În afara premiilor în bani deloc de neglijat (1500 de dolari pentru locul 1 la fiecare din primele două categorii și 1000 de dolari pentru locul 1 la fiecare din următoarele două categorii), cei doi designeri români și comunitatea Local Motors își vor vedea ideile transformate în realitate, întrucât Domino’s Pizza intenționează să-i determine pe francizorii săi din S.U.A. să cumpere câte un astfel de Spark.

Asta înseamnă că aproximativ 5.000 de astfel de mașini vor putea fi văzute prin orașele Americii în viitor. Felicitări ambilor români și să sperăm că acest concurs va fi o rampă de lansare pentru amândoi. Îl cunosc personal pe Marian Cilibeanu și cred că o merită cu prisosință.

Foto: Marian Cilibeanu, Local Motors

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

3 comentarii la „Doi romani au castigat concursul de design pentru viitoarele masini de livrari ale Domino’s Pizza”

  1. da, conceptul arata foarte bine. In Constanta am observat ca majoritatea pizzeriilor folosesc Matiz/Tico sau scutere pentru livrarea produselor catre client. Probabil ca se tine cont si de combustibil + piese cat mai ieftine. In orice caz, foarte multi soferi angajati conduc haotic si fac praf masinile foarte usor, ma refer in Romania pentru ca in alte tari nu stiu.

  2. Si chiar meritau, mi se pare ca arata ft misto conceptul lor

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.