Etapa de GP2 Asia din Bahrain s-a amanat, prima cursa de F1 din 2011 pusa sub semnul intrebarii

UPDATE: Cursa de Formula 1 din Bahrain a fost anulată. Primul GP din 2011 va fi în Australia, pe 27 martie. Tunisia, Egipt, Bahrain. Revoltele populare din lumea arabă s-au răspândit rapid, iar acum pun în pericol desfăşurarea primei etape de Formula 1 din 2011, cea din Bahrain. Organizatorii seriei GP2 Asia au fost nevoiţi să anuleze etapa din acest weekend din Bahrain întrucât situaţia politică din regatul arab se deteriorează rapid.

Trei oameni au murit şi sute au fost răniţi ieri noapte în luptele dintre protestari şi poliţie, iar tancurile au ieşit pe străzile din capitala Manama. Cu alte cuvinte, o atmosferă nu prea propice pentru o cursă de Formula 1.

În urma evenimentelor curente din Bahrain, la cererea federaţiei de motorsport locale, s-a decis ca restul etapei ce urma să aibă loc în această săptămână pe Bahrain International Circuit să fie amânată din motiv de forţă majoră„, se arată în comunicatul organizatorilor GP2 Asia.

Această anulare pune serios sub semnul întrebării sesiunea de teste pe care echipele din Formula 1 o au programată în Bahrain pentru perioada 3-6 martie, dar mai ales prima etapă a campionatului din 13 martie. O decizie asupra desfăşurării sesiunii de teste din Bahrain va fi luată vineri, când echipele de Formula 1 se vor întâlni la Barcelona.

Sursa: Autosport

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.