Eu il inteleg pe The Stig. Pardon, pe Ben Collins

Probabil că aţi auzit cu toţii că identitatea celebrului The Stig a fost deconspirată. De nimeni altul decât chiar The Stig, alias Ben Collins, un pilot britanic în vârstă de 35 ani. Acesta şi-a scris recent autobiografia, pentru care a primit un avans de 250.000 lire sterline din partea editurii care o va publica.

Dar nu cred că banii sunt principalul motiv. Ben Collins nu a excelat în motorsport. Deşi a trecut prin multe discipline (Formula 3, FIA GT, V8 Supercars, Le Mans Series fiind cele mai sonore), englezul nu a câştigat nici un titlu, iar cele mai bune clasări ale lui încep de la locul al şaselea în jos.

Aşa că omul şi-a dat seama că modalitatea cea mai simplă de a deveni celebru este să dezvăluie că el este The Stig de la Top Gear. La ce bun să fii celebru dacă lumea nu-ţi ştie faţa? Collins şi-a început colaborarea cu cea mai cunoscută emisiune auto de pe mapamond în 2003, aşa că trebuie apreciat că şi-a ţinut gura timp de şapte ani. La ce se aşteptau Clarkson, May şi Hammond, ca Ben Collins să ducă secretul cu el în mormânt? Eu clar n-aş fi putut să fac asta 🙂

Oricum, gura mare l-a costat job-ul, Clarkson anunţând că Ben Collins este istorie pentru Top Gear. Oricum, nu este nici primul, nici ultimul „interpret” al lui The Stig, personajul fiind mult prea valoros pentru ca BBC să renunţe la el. Îi va lua locul alt pilot, iar show-ul va continua. Piloţii vin şi pleacă, The Stig rămâne.

PS: Aud că în Anglia se poate paria deja pe viitorul The Stig, mai precis pe faptul că acesta va fi o femeie. Uite că şi atunci când Top Gear e în vacanţă lumea vorbeşte la greu de emisiunea asta…

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

2 comentarii la „Eu il inteleg pe The Stig. Pardon, pe Ben Collins”

  1. Si mie mi-a placut la nebunie episodul cu Rubinho, se bucura ca un copil cand Clarkson i-a dezvaluit timpul scos pe pista Top Gear.

  2. Ben Collins a castigat titlul ASCAR in 2003 (varianta europeana a NASCAR-ului), dar este intr-adevar un personaj obscur in motorsportul englezesc, ca sa nu spun pe scena internationala unde este „Ben Who?”. Stig-alb a fost interpretat sigur de mai multi piloti, probabil ca acest Collins a fost principalul, dar in mod sigur nu singurul. Ma gandesc la testele cu masini de F1, pe care nu ar fi avut priceperea sa le piloteze la maxim. Ma bucur si ca preferatul meu din F1, Rubens Barrichello a batut anul asta recordul lui Stig la „Reasonably priced car”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.