Eu il inteleg pe The Stig. Pardon, pe Ben Collins

Probabil că aţi auzit cu toţii că identitatea celebrului The Stig a fost deconspirată. De nimeni altul decât chiar The Stig, alias Ben Collins, un pilot britanic în vârstă de 35 ani. Acesta şi-a scris recent autobiografia, pentru care a primit un avans de 250.000 lire sterline din partea editurii care o va publica.

Dar nu cred că banii sunt principalul motiv. Ben Collins nu a excelat în motorsport. Deşi a trecut prin multe discipline (Formula 3, FIA GT, V8 Supercars, Le Mans Series fiind cele mai sonore), englezul nu a câştigat nici un titlu, iar cele mai bune clasări ale lui încep de la locul al şaselea în jos.

Aşa că omul şi-a dat seama că modalitatea cea mai simplă de a deveni celebru este să dezvăluie că el este The Stig de la Top Gear. La ce bun să fii celebru dacă lumea nu-ţi ştie faţa? Collins şi-a început colaborarea cu cea mai cunoscută emisiune auto de pe mapamond în 2003, aşa că trebuie apreciat că şi-a ţinut gura timp de şapte ani. La ce se aşteptau Clarkson, May şi Hammond, ca Ben Collins să ducă secretul cu el în mormânt? Eu clar n-aş fi putut să fac asta 🙂

Oricum, gura mare l-a costat job-ul, Clarkson anunţând că Ben Collins este istorie pentru Top Gear. Oricum, nu este nici primul, nici ultimul „interpret” al lui The Stig, personajul fiind mult prea valoros pentru ca BBC să renunţe la el. Îi va lua locul alt pilot, iar show-ul va continua. Piloţii vin şi pleacă, The Stig rămâne.

PS: Aud că în Anglia se poate paria deja pe viitorul The Stig, mai precis pe faptul că acesta va fi o femeie. Uite că şi atunci când Top Gear e în vacanţă lumea vorbeşte la greu de emisiunea asta…

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

2 comentarii la „Eu il inteleg pe The Stig. Pardon, pe Ben Collins”

  1. Si mie mi-a placut la nebunie episodul cu Rubinho, se bucura ca un copil cand Clarkson i-a dezvaluit timpul scos pe pista Top Gear.

  2. Ben Collins a castigat titlul ASCAR in 2003 (varianta europeana a NASCAR-ului), dar este intr-adevar un personaj obscur in motorsportul englezesc, ca sa nu spun pe scena internationala unde este „Ben Who?”. Stig-alb a fost interpretat sigur de mai multi piloti, probabil ca acest Collins a fost principalul, dar in mod sigur nu singurul. Ma gandesc la testele cu masini de F1, pe care nu ar fi avut priceperea sa le piloteze la maxim. Ma bucur si ca preferatul meu din F1, Rubens Barrichello a batut anul asta recordul lui Stig la „Reasonably priced car”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.