Facelift pentru BMW Seria 1 Coupe si Cabriolet

După dezvelirea noului Seria 1 M Coupe, BMW a anunţat şi un facelift pentru modelele „normale” Seria 1, în declinările Coupe şi Cabriolet. Acestea au primit un retuş estetic inspirat de modelul M. Spoilerele au fost redesenate (designerii având însă grijă să fie mult mai „cuminţi” decât ale lui 1 M), lămpile spate şi farurile au primit şi ele LED-uri, iar noi modele de jante şi-au făcut loc în gamă.

La interior, echiparea de bază a fost îmbunătăţită, au apărut noi tapiţerii şi noi materiale. Sub aspect tehnic situaţia rămâne în mare aceeaşi, cu o excepţie. La modelele 135i, motorul de 3 litri va renunţa la supraalimentarea cu două turbocompresoare în favoarea unui singur turbocompresor cu tehnologie twin-scroll. Nu se schimbă însă nimic la capitolul putere (tot 300 CP) şi nici la cuplu (tot 406 Nm). Avantajul este însă dat, conform BMW, de „răspunsul mai bun la acceleraţie şi economia mai bună de combustibil”.

Acest motor va fi disponibil atât cu o transmisie manuală cu şase trepte, cât şi cu una cu dublu-ambreiaj DCT cu şapte trepte (opţional). Modelele restilizate vor ajunge pe piaţă începând cu luna martie a anului viitor. Premiera noilor modele va avea loc în ianuarie, la Salonul Auto de la Detroit.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Un comentariu la „Facelift pentru BMW Seria 1 Coupe si Cabriolet”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.