Facelift pentru Mercedes-Benz Clasa C

Gama Mercedes-Benz Clasa C va primi anul viitor un facelift, lansarea oficială urmând să aibă loc la Salonul Auto de la Geneva din martie 2011. Deja au apărut primele fotografii cu modelele restilizate sedan şi break ale Clasei C, iar din acestea se observă că modificările ating în special partea frontală.

Farurile au fost schimbate cu unele apropiate ca formă de cele de la SL, în timp ce spoilerul a fost redesenat, având acum linii mai pronunţate. Mercedes-Benz a introdus şi luminile de zi cu LED-uri (cine nu mai are LED-uri în ziua de azi?). În spate schimbările sunt mult mai discrete şi se rezumă la spoilerul redesenat în partea inferioară.

În habitaclu au avut loc modificări substanţiale; au apărut noi materiale şi echipamente, precum un nou sistem de navigaţie cu hărţi 3D, conexiunea wi-fi sau cruise-controlul adaptiv. Ca şi până acum, Clasa C va avea versiunile Elegance, Avantgarde şi Executive, cu aceleaşi motorizări, cinci pe benzină şi patru diesel.

Părerea mea e că avem în faţă unul dintre puţinele facelift-uri reuşite văzute anul ăsta.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

2 comentarii la „Facelift pentru Mercedes-Benz Clasa C”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.