Facelift usor pentru Renault Laguna

Renault va prezenta la Salonul Auto de la Paris (2-17 octombrie) facelift-ul gamei Laguna, modelul de clasă medie francez primind uşoare modificări estetice şi tehnice la trei ani de la apariţie.

Cele mai evidente retuşuri vizează partea frontală, mai precis spoilerul care are acum un alt desen, dar şi farurile care au primit un fond negru. La interior, Renault oferă pentru Laguna noi modele de tapiţerie precum şi noi materiale decorative. În plus, Renault va oferi sistemul de direcţie integrală „4Control” nu doar pe nivelul de echipare „GT” ca până acum, ci şi pe celelalte, în combinaţie cu motoarele dCi de 131 şi 150 CP.

Renault anunţă, de asemenea, un consum mediu mai redus pentru motorizarea 1.5 dCi de 110 CP – de la 4,9 la 4,6 litri/100 km -, precum şi o scădere a emisiilor de CO2 de la 128 la 120 g/km. Alte noutăţi sunt introducerea pe Laguna a unui nou sistem de navigaţie (Carminat TomTom Live) şi a unui sistem audio „Bose Sound”.

Vânzările încep în noiembrie 2010.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.