Ferrari F150, noul monopost de Formula 1 pentru 2011

Aşa cum ne-au obişnuit de ani buni, cei de la Ferrari au prezentat primii monopostul pentru noul sezon de Formula 1. Evenimentul a avut loc azi la Maranello, în fief-ul „Căluţului Cabrat”. Noua maşină se numeşte F150, exact ca popularul pick-up de la Ford 🙂

Semnificaţia indicativului este alta însă: numărul vine de la aniversarea a 150 de ani de la unificarea Italiei, jubileu ce va avea loc în acest an. Omagiul adus de Ferrari importantului eveniment nu se rezumă doar la denumirea maşinii, pe eleronul spate tronând un imens steag al Italiei.

Diferenţe mari de design faţă de monopostul din 2010 nu se văd în poze, asta pentru Ferrari nu a dezvăluit pachetul aerodinamic cu care va ataca prima cursă, cea din Bahrain. E normal, ar fi riscat ca adversarii „să tragă cu ochiul”. În schimb, se poate observa „nasul” mai înălţat. Se ştie că modificările de regulament au făcut ca difuzorul dublu să dispară, aripa deportantă spate să fie mobilă, în timp ce aripa frontală e acum fixă.  O mare noutate este revenirea sistemului KERS, Ferrari montând pe maşină o versiune mult evoluată a celui din 2009. În plus, pneurile vor fi furnizate de Pirelli, după 13 ani în care italienii au mers pe Bridgestone.

„Înainte de prima cursă maşina va fi mult revizuită – aripile faţă şi spate, suspensia şi difuzorul vor fi schimbate pentru Bahrain. Am testat pneurile Pirelli doar o dată, în Abu-Dhabi, dar am obţinut destule date despre ele. Lucrăm la dezvoltarea suspensiei pentru ca aceasta să funcţioneze bine cu noile pneuri. Forma acestora e diferită de a celor de anul trecut, iar asta creează diferite provocări pentru aerodinamica maşinii„, a declarat directorul tehnic Aldo Costa.

Aşadar, noul Ferrari F150 va putea fi văzut cu adevărat la prima cursă, în Bahrain. Până atunci, o galerie foto şi un scurt filmuleţ de la lansarea de azi.

PS: Piloţii sunt tot Alonso şi Massa…

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Un comentariu la „Ferrari F150, noul monopost de Formula 1 pentru 2011”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.