Ferrari F150, noul monopost de Formula 1 pentru 2011

Aşa cum ne-au obişnuit de ani buni, cei de la Ferrari au prezentat primii monopostul pentru noul sezon de Formula 1. Evenimentul a avut loc azi la Maranello, în fief-ul „Căluţului Cabrat”. Noua maşină se numeşte F150, exact ca popularul pick-up de la Ford 🙂

Semnificaţia indicativului este alta însă: numărul vine de la aniversarea a 150 de ani de la unificarea Italiei, jubileu ce va avea loc în acest an. Omagiul adus de Ferrari importantului eveniment nu se rezumă doar la denumirea maşinii, pe eleronul spate tronând un imens steag al Italiei.

Diferenţe mari de design faţă de monopostul din 2010 nu se văd în poze, asta pentru Ferrari nu a dezvăluit pachetul aerodinamic cu care va ataca prima cursă, cea din Bahrain. E normal, ar fi riscat ca adversarii „să tragă cu ochiul”. În schimb, se poate observa „nasul” mai înălţat. Se ştie că modificările de regulament au făcut ca difuzorul dublu să dispară, aripa deportantă spate să fie mobilă, în timp ce aripa frontală e acum fixă.  O mare noutate este revenirea sistemului KERS, Ferrari montând pe maşină o versiune mult evoluată a celui din 2009. În plus, pneurile vor fi furnizate de Pirelli, după 13 ani în care italienii au mers pe Bridgestone.

„Înainte de prima cursă maşina va fi mult revizuită – aripile faţă şi spate, suspensia şi difuzorul vor fi schimbate pentru Bahrain. Am testat pneurile Pirelli doar o dată, în Abu-Dhabi, dar am obţinut destule date despre ele. Lucrăm la dezvoltarea suspensiei pentru ca aceasta să funcţioneze bine cu noile pneuri. Forma acestora e diferită de a celor de anul trecut, iar asta creează diferite provocări pentru aerodinamica maşinii„, a declarat directorul tehnic Aldo Costa.

Aşadar, noul Ferrari F150 va putea fi văzut cu adevărat la prima cursă, în Bahrain. Până atunci, o galerie foto şi un scurt filmuleţ de la lansarea de azi.

PS: Piloţii sunt tot Alonso şi Massa…

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Un comentariu la „Ferrari F150, noul monopost de Formula 1 pentru 2011”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.